11 Αυγούστου 2024

Φωτιά στον Βαρνάβα: Δύσκολη νύχτα με συνεχείς αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις περιοχών



Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο - Ανεξέλεγκτο το μέτωπο χιλιομέτρων

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής, στο Δήμο Μαραθώνα το μεσημέρι της Κυριακής.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε μία πυρκαγιά που χαρακτηρίζεται ως

επικίνδυνη, λόγω της ταχύτητας των ανέμων και των διάσπαρτων εστιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η φωτιά καίει σπίτια.

Οι καπνοί φαίνεται να έχουν φτάσει μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι έχουν «πνίξει» την πρωτεύουσα ενώ έκρυψαν τον ήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν πάνω από 10 απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους, καθώς παγιδεύτηκαν από τις φλόγες.


Απεγνωσμένοι είναι οι κάτοικοι στον Βαρνάβα με τον φόβο μήπως καούν οι περιουσίες τους. Το μέτωπο έχει σπάσει σε 4 σημεία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη να περιορίσουν τις φλόγες.

Ένας νεφροπαθής μεταφέρεται στο Σισμανόγλειο καθώς εμφάνισε προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού ενώ το ΕΚΑΒ δέχτηκε ακόμα μια κλήση για να παραλάβει έναν άντρα που εμφάνισε προβλήματα.

Στην περιοχή έχουν εκδοθεί τέσσερα μηνύματα από το 112 για εκκένωση της περιοχής, ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Το ένα για την ενημέρωση και ακόμη 3 μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας – Καλέντζι και Πουρίθι.

22:50 Εκκένωση του Μαραθώνα

Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση και του Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη

22:45 Άνοιξαν οι χώροι του ΟΑΚΑ για τους κατοίκους των περιοχών που εκκενώθηκαν

Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

22:40 Στην Αθήνα εσπευσμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Αθήνα επέστρεψε εσπευσμένα το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις πυρκαγιές στην Αττική.

Πηγή: in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: