2 Μαΐου 2024

Μετά την Αμβρακία το… Ηπειρωτικό χάος!

 amvrakia komvos

Η Αμβρακία Οδός έχει ήδη επιφέρει αλλαγές στην Ήπειρο. Αλλαγές που αναμενόταν από το 2019-2019 όταν τα εργοτάξια είχαν πάρει και πάλι μπροστά. Με την διαφορά ότι δεν υπήρξε έγκαιρα καμία προεργασία και κυρίως καμία παρέμβαση ώστε η Αμβρακία Οδός να βρει μία φυσική συνέχεια στην Πρέβεζα και την Θεσπρωτία.

Ο νέος οδικός άξονας καταλήγει στο Άκτιο και μετά την έξοδο από την υποθαλάσσια ζεύξη ακολουθεί ένας οδικός άξονας προηγούμενων δεκαετιών που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα.

Η κίνηση έχει αυξηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας καταγράφεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός οχημάτων που επιλέγουν την συγκεκριμένη διαδρομή για τις μετακινήσεις προς την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία.

Μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν δύο τροχαία ατυχήματα στην Εθνική Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Ωστόσο όσοι έχουν πλήρη εικόνα του δρόμου και τον διασχίσουν συχνά επισημαίνουν ότι τόσο τις μέρες του Πάσχα όσο και σε όλη την θερινή περίοδο, απαιτείται λήψη μέτρων για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Άμεσα ούτε σημαντικές βελτιώσεις μπορούν να γίνουν, ούτε βέβαια… καινούριος δρόμος. Και οι κόμβοι στους οποίους δαπανώνται εκατομμύρια δεν αρκούν για να αναβαθμιστεί η παραλιακή και να αποτελέσει έναν ασφαλή δρόμο.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικούς μήνες η Περιφέρεια Ηπείρου μελετά «κομμάτι- κομμάτι» την Εθνική αφού νωρίτερα το Υπουργείο Υποδομών και μετά από απαίτησή της σταμάτησε την μελέτη που είχε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια.

Το σημαντικό πέρα από τις μελέτες είναι πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης για τα άκρως αναγκαία και απαραίτητα έργα αναβάθμισης της Εθνικής.

Όσο για την κατασκευή με παραχώρηση, που σημαίνει διόδια, μοιάζει πολύ μακρινή και με δεδομένες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες θα χρειαστεί τουλάχιστον μία πενταετία.

Ως προσωρινή λύση από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου είχε γίνει γνωστό ότι θα απαγορευθεί για την διάρκεια της θερινής περιόδου η κίνηση φορτηγών τα Σαββατοκύριακα στην Εθνική Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.

Κάτι τέτοιο πάντως δεν  έχει αποφασιστεί για το διάστημα των εορτών..

Πηγή: epiruspost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: