2 Μαΐου 2024

Τέσσερις νέους κόμβους στην Περιφερειακή των Ιωαννίνων σχεδιάζει η Περιφέρεια!



Σε λίγο θα χαθεί το μέτρημα με τους κυκλικούς κόμβους που κατασκευάζονται και τους ακόμη περισσότερους που είναι στο στάδιο της μελέτης από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σε όσους είναι ήδη γνωστοί τώρα προστίθενται άλλοι τέσσερις. Σχεδιάζονται στην Περιφερειακή των  Ιωαννίνων, έναν δρόμο που μετά την κατασκευή του άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς θα πάρει καθαρά χαρακτηριστικά αστικού.

Κι αυτό γιατί το τμήμα του άξονα προς την Κακαβιά, από τη σύνδεσή του με την Εγνατία ως το Ροδοτόπι αναμένεται να λειτουργήσει ως πραγματική και ουσιαστική παράκαμψη των  Ιωαννίνων.

Παρόλα αυτά και πέρα από τους κόμβους που ήδη έχουν δρομολογηθεί, όπως αυτό στο Πανηπειρωτικό, στη διασταύρωση με την Εθνική Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας και ο νέος που θα κατασκευαστεί στο αεροδρόμιο, ετοιμάζονται άλλοι τέσσερις.

Αυτό έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ο οποίος υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας βλέπει ενιαία το τμήμα του δρόμου από τη Λαψίστα ως τον κόμβο της Ιόνιας, στα Σερβιανά.

Οι κόμβοι στην περιφερειακή προβλέπεται να κατασκευαστούν στα Καρδαμίτσια, το Σταυράκι, τα Κάτω Μάρμαρα και το Νεοχωρόπουλο.

Ο Περιφερειάρχης έβαλε φρένο στο αίτημα κατοίκων από το Κρυφοβό για την κατασκευή κόμβου στο ύψος του χωριού τους και της Εθνικής Ιωαννίνων- Άρτας αναφέροντας ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι δεν δικαιολογούν σε αυτή την φάση ένα τέτοιο έργο.

Το αίτημα αυτό ήρθε ουσιαστικά μετά από κείνο κατοίκων του Επισκοπικού που φέρνει έναν νέο κόμβο στα ΙΚΕΑ και σε μικρή απόσταση από την παρέμβαση των επτά εκατομμυρίων στα όρια Επισκοπικού- Μπιζανίου!

Πηγή: epiruspost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: