2 Μαΐου 2024

Ρεκόρ επισκεπτών στα μουσεία της Αλβανίας, περίπου 55 χιλιάδες τουρίστες το πρώτο τρίμηνο του έτους



 54.721 τουρίστες επισκέφθηκαν τα εθνικά μουσεία τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος μοιράστηκε τα επίσημα στοιχεία, γράφει ότι ο αριθμός των επισκεπτών για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 είναι 122% περισσότερος σε σύγκριση με το 2023.

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα  συνεχίζει να αυξάνεται. Το πρώτο τρίμηνο του έτους εισήλθαν στη χώρα  σχεδόν 1,53 εκατ. αλλοδαποί, σχεδόν 30% περισσότεροι από έναν χρόνο πριν. Σχεδόν το 80% από αυτούς προέρχονταν από την περιοχή της Νότιας Ευρώπης, όπου στην κορυφή βρίσκονται οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, ακολουθούμενοι από επισκέπτες από τη γειτονική χώρα της Ιταλίας.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει επίσης αύξηση των τουριστών από την Αμερική καθώς και από την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό. Τουρίστες από τη Βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των σκανδιναβικών χωρών, καθώς και από το δυτικό και κεντρικό τμήμα της ηπείρου, έχουν δείξει αυξανόμενο ενδιαφέρον κατά τους πρώτους τρεις μήνες.

Ο τουρισμός αναμένεται να είναι ο βασικός μοχλός της οικονομίας φέτος, ενώ η αυξημένη ζήτηση από ξένους αναμένεται να επιφέρει αύξηση της κατανάλωσης στις τοπικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τους tour operators, οι κρατήσεις φέτος έχουν ξεκινήσει σε μεγάλους αριθμούς από τις αρχές του περασμένου έτους.

Πηγη: top-channel.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: