3 Οκτωβρίου 2017

Αλβανία: Η ΥΠΑΜ ανακοίνωσε την εγκατάσταση Ραντάρ ελέγχου του εναέριου χώρου

 Στην κοινή συνέντευξη Τύπου η ΥΠΑΜ Αλβανίας, ανακοίνωσε την εγκατάσταση στη χώρα Ραντάρ για τον έλεγχο του εναερίου χώρου

Οκτώβριος 3, 2017

Τίρανα.

Η υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάσκα συναντήθηκε σήμερα τον Πολωνό ομόλογό της, Αντόνιο Ματσιέρεβιτς. Μετά τη συνάντηση  σε κοινή συνέντευξη Τύπου η Τζάσκα εξέφρασε τις ευχαριστίες της Αλβανίας για την υποστήριξη της Πολωνίας στο δρόμο προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.



Μάλιστα ανακοίνωσε την ίδρυση ενός ‘Κέντρου Αριστείας’ για τη μελέτη του φαινομένου της τρομοκρατίας.


«Εκτιμήσαμε την υποστήριξη της Πολωνίας στην πορεία προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μιλήσαμε για τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας για τη μελέτη του φαινομένου  της τρομοκρατίας με  τους ξένους μαχητές.


Με την κανονιστική πράξη που εγκρίθηκε στο Κοινοβούλιο, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για την Άμυνα κατά 400 εκατομμύρια Λεκ στον προϋπολογισμό του 2017.


Τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων. Σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα τοποθετηθεί ραντάρ παρατήρησης του εναέριου χώρου της Αλβανίας», ανέφερε η Τζάσκα.


Ο Πολωνός υπουργός τιμήθηκε με το μετάλλιο “Polish Campaign Stars” καθώς και δύο Αλβανοί υπολοχαγοί, η Σιλβάνα Λάχι και ο Ντριτάν Μούκα, που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν, κοντά στην πολωνική αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: