3 Οκτωβρίου 2017

Αλβανία- Έκρηξη πρώην υπουργ. Εσωτερικών: Η χώρα κυβερνάται από εγκληματικές ομάδες


«Πρώην υπουργός Εσωτερικών εξερράγη: Η Αλβανία διοικείται από διάφορες ομάδες του Σοσιαλιστικού Κόμματος»


Οκτώβριος 3, 2017

Περίπου 4 μήνες παρέμεινε ως υπουργός Εσωτερικών ο Ντριτάν Ντεμιράι, απόστρατος διοικητής των ειδικών δυνάμεων, και παραιτήθηκε ανακαλύπτοντας ότι η χώρα κυβερνάται από εγκληματικές ομάδες.




Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Tpz.al, ο Ντεμιράι κατέθεσε ισχυρές κατηγορίες, λέγοντας ότι οι συμμορίες υποστηρίζονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (το οποίο κυβερνά και του οποίου ήταν υπουργός) και ότι υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον – κόμματος και συμμοριών- αλληλοσυμπληρούμενο.


Σύμφωνα με το αλβανικό Balkan Web, η Αλβανία, όπως λέει ο Ντεμιράι, κυβερνιέται, όχι σήμερα, αλλά εδώ και τέσσερα χρόνια από συμμορίες, οι οποίες υποστήριξαν ανοιχτά τον προεκλογικό αγώνα του Σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα. Υπήρξαν μάλιστα σχετικές εκθέσεις από το Γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και Ανθρώπινα Δικαιώματα, που δημοσιεύθηκαν πριν από τέσσερις ημέρες.


Ο ίδιος θα τονίσει ότι οι συμμορίες αυτές που δρούν σε όλα τα επίπεδα έχουν την ανοχή της αστυνομίας και έτσι, ελευθερία δράσης, αφού εξυπηρετούν ψηφοθηρικά το κυβερνών κόμμα.


Θα καταγγείλει ακόμη ότι σε αρκετές πόλεις υπάρχουν φατρίες που κινούνται ελεύθερα.
Θα τονίσει ότι οι αρχηγοί των φατριών αυτών κινούνται με θωρακισμένα πολυτελή αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα. 

                 
Ο πρώην υπουργός θα επισημάνει ότι εκτός από την επιτυχία της αστυνομίας να κατασχέσει 84 πολυτελή αυτοκίνητα,  σε ολόκληρη την Αλβανία, υπάρχουν ακόμη δεκάδες που κυκλοφορούν αφορολόγητα. Μόνο στο Δυρράχιο υπάρχουν 64 άτομα που κατέχουν θωρακισμένα υπερπολυτελή οχήματα, καθώς και στη Σκόδρα και στο Ελμπασάν.


Θα τονίσει χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ενεργήσουν αυτές οι εγκληματικές ομάδες εάν δεν έχουν πολιτική στήριξη. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα από τον πρωθυπουργό, αλλά ο πρωθυπουργός έχει καθήκον να διατάξει την αστυνομία, να διατάξει τον υπουργό Εσωτερικών να ασκήσουν έλεγχο στην επικράτεια».
(Στοιχεία από balkanweb.com)
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: