6 Οκτωβρίου 2017

Οι υποσχέσεις έγιναν πράξεις για τον δρόμο Βελιάχοβο –Μπίστρισσα


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ: ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΤΖΙΠ , ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΑΧΟΒΟ ΜΕ ΚΟΥΡΣΑ.
Του Παναγιώτη Μπόλη
1. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΚΟΎΡΣΑ

Αυτή ήταν η ευφορία δήλωση του δήμαρχου Λεωνίδα Χρήστου στο διευθυντή του σχολείου

της Φοινίκης Γρηγόρη Νάτση. «Πούλησε το τζιπ και αγόρασε μια κούρσα γιατί την άλλη χρονιά θα πηγαίνεις στο χωριό σου Βελιάχοβο με την κούρσα» Βεβαίως αυτή η δήλωση του κ. Χρήστου χαροποίησε τους χωριανούς μας και έκανε να ζηλέψουν των περίχωρων. Και τον κράτησε το λόγο του. Τα μηχανήματα του δημαρχείου εργάστηκαν μέρες να ανοίξουν τα κανάλια που είναι το πρώτο και βασικό για την διατήρηση του δρόμου, Βελιάχοβο –Μπίστρισσα, να διορθώσουν πολλά σημεία και να τα στρώσουν και με χαμάλικο. Επίσης να στρωθούν 115 μέτρα του δρόμου με μπετόν. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε, εμείς αγοράσαμε κούρσα.

2. ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ
Από το χωριό κατέβηκε και ο Ηλίας Μπουζούκας να βοηθήσει κι αυτός ώστε το μπετόν να ποτιστεί καλά. Είναι μια ανακούφιση κι γι’ αυτόν ώστε να γίνεται κάτι καλό για το χωριό. Δεν τον κουράζει ο κουβάς που κουβαλάει με νερό. Ο Γρηγόρης Νάτσης όπως πάντα, η καρδιά και το μοτέρ του χωριού.  Επί ποδός και ο δημογέροντας του χωριού Θωμάς Μπουζούκας. Ενώ όλοι σκεφτόμαστε να στεριώσει πιο καλά το μπετόν, ο ουρανός μαζεύει τα σύννεφα και ρίχνει βροχή. Θέλει και ο θεός να βοηθήσει. Μου θύμισε το μυθιστόρημα του Κανταρέ «Το φρούριο» όπου οι αμήνυτες του φρούριο , αφού τους έκοψαν οι τούρκοι το νερό, έριξαν τα μάτια στον ουρανό. Και έβρεξε. Κι εμείς, ρίξαμε τα μάτια στον ουρανό και παρακαλέσαμε για λίγη βροχή. Ο θεός δεν μας το χάλασε.

3.ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το χωριό μας έχει αξιότιμα παιδιά. Με όλο που ο Σπύρος Παπάς ζει στα Τίρανα ,η καρδιά του είναι πάντα στο αγαπημένο του χωριό.Πολλά πρόσφερε ο Σπύρος. Και τώρα , μόλις άκουσε για το χωριό του, 50 χιλιάδες λεκ καινούργια ( 350€) πρόσφερε. Το ίδιο και ο Ευθύμιος Μαξακούλης. Τα παιδιά της Αδελφότητας συγκέντρωσαν πάνω από 1000€, συγκεκριμένα, ο σύλλογος Απανταχού Βελιαχοβιτών με έδρα την Αθήνα, θα διαθέσει για τον δρόμο του χωριού Βελιάχοβο,  850€ από το ταμείο που είχε μαζέψει για τα χωράφια και 300€ από το τελευταίο γλέντι που έγινε, για να στρώσουν μερικά άλλα σημεία.
 Το δημαρχείο χαιρετά και ενθαρρύνει την καλή αυτή κίνηση και υπόσχεται ότι θα ρίξει και αυτό άλλα τόσα. Με τα ο δίκιο μας να είμαστε περήφανοι για τον Σπύρο, τον Ευθύμιο, τον Γρηγόρη, για τον … και αν συνεχίσω η λίστα θα είναι μεγάλη. Γιατί το χωριό μου έχει αξιότιμα παιδιά που το αγαπούν.

4. ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
Ενώ είμαστε εκεί που γίνεται κάτι για το χωριό μας, δεν μπορώ να μη πηγαίνω πιο, παραπάνω, εκεί που προβάλει το χωριό. Πρέπει να ρίξω στο φακό το μαγικό απόγευμα, που ο ήλιος σιγά θα βουτήξει στα νερά της θάλασσας , στους Αγίους Σαράντα. Τα ωραία βουνά του χωριού μου, τα άσπρα σπίτια μέσα στην πρασινάδα, οι αχτίνες του ήλιου που το χαϊδεύει απαλά πριν βασιλέψει, σε νοσταλγούν.





ο δήμαρχος όταν έχει κέφια κάνει θαύματα!











Δεν υπάρχουν σχόλια: