18 Ιανουαρίου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους Αγίους Θεοδώρους Δρυμάδων

Χθες 17 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 πμ πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στον χώρο της Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοδώρων στο Χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας, με αφορμή την καταπάτηση της ιδιοκτησίας της Μονής από διάφορους επιτήδειους.

Στην συγκέντρωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΌΝΟΙΑΣ στην Χιμάρα, πήραν μέρος μέλη και εκπρόσωποι της οργάνωσης και κάτοικοι των γύρω χωριών Δρυμάδες, Γκιλεκάτες, Κοντρακια και της Χιμάρας.
Ο ιερέας της ενορίας της περιοχής Δρυμάδων, Πάτερ Ευθύμιος Μπιτζίλης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις κατ' εξακολούθηση καταπατήσεις και παράνομες ενέργειες διαφόρων επιτήδειων εις βάρος της ακίνητης περιουσίας της Ιεράς Μονής από άτομα τα οποία δρουν με πλαστογραφημένα έγραφα και με την σιωπηλή συγκατάθεση των αρχών και του κράτους. Για το ζήτημα αυτό ο Πάτερ Ευθύμιος Μπιτζίλης έχει ενημερώσει και την Αρχιεπισκοπή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Οι εκπρόσωποι του τοπικού παραρτήματος Χιμάρας της οργάνωσης ΟΜΌΝΟΙΑ, κ. Μπελέρης και κ. Μπολάνος καταδίκασαν την καταπάτηση της εκκλησιαστικής περιουσίας από καταπατητές που χαίρουν της στήριξης των αλβανικών αρχών και της τοπικής δημοτικής αρχής, την ίδια στιγμή που εξαντλούν την αυστηρότητα του νόμου στους ντόπιους κατοίκους και με διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα αποτρέπουν την εκκλησία να διαχειρίζεται και να εγγράψει στο κτηματολόγιο την περιουσία που της έχουν αναγνωριστεί εδώ και δεκαετίες με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Από τους παρευρισκόμενους, τονίστηκε πώς δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να καταπατήσει την περιουσία τις Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοδώρων. Επίσης κάλεσαν τις τοπικές αρχές να προστατέψουν τα ιερά Και Οσία του τόπου μας και να πορευτούν με τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.
ΟΜΟΝΟΙΑ 
Παράρτημα Χιμάρας
πηγήhttp://www.himara.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: