17 Οκτωβρίου 2016

Κλειστά λόγω σεισμού τα σχολεία στα Ιωάννινα


Κλειστά λόγω σεισμού τα σχολεία στα Ιωάννινα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα 17 Οκτωβρίου τα σχολεία στα Ιωάννινα μετά τον ισχυρό σεισμό 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την περιοχή.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων, που συνεδρίασε την Κυριακή αποφάσισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

- Δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια και Ιδιωτικά) στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, ως επίσης το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.

-Συνιστάται σε όλους να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις με οχήματα, προκειμένου να αποφεύγονται μποτιλιαρίσματα και να μην κυκλοφορούν κοντά σε παλαιά κτίρια.-Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που στεγάζονται σε παλιά κτίρια και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό συναλλασσομένων δεν θα λειτουργήσουν έως ότου ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή μηχανικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και του Τ.Α.Σ. Κοζάνης.
Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και οι Υπηρεσίες που λειτουργούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Την ευθύνη για τη δρομολόγηση του ελέγχου την έχει ο αρμόδιος υπεύθυνος του κάθε κτιρίου (προϊστάμενος, συντηρητής κλπ), ο οποίος και θα πρέπει να έλθει σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.

- Εφιστάτε η προσοχή σε όσους διαμένουν σε παλιά κτήρια, τα οποία έχουν προβλήματα στατικότητας.

-Κλιμάκια τεχνικών του T.Α.Σ. σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, από σήμερα θα ξεκινήσουν αυτοψίες στα Δημόσια Κτίρια, αρχής γενομένης από τα διδακτήρια.
Το Συντονιστικό Όργανο βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και με έως τώρα δεδομένα θα επανεκτιμήσει αύριο την κατάσταση.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα δικαστήρια Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: