31 Ιουλίου 2016

Σε ετοιμότητα για εκκένωση της Λίμνης στην Εύβοια

Σε ετοιμότητα για εκκένωση της Λίμνης στην Εύβοια
Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση της περιοχής Λίμνη βρίσκεται η τοπική αυτοδιοίκηση, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Καλυβιώτη "οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν και για αυτό το ενδεχόμενο".


Άλλωστε για προληπτικούς λόγους, έχουν ήδη εκκενωθεί μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η καταστροφή από την πυρκαγιά είναι ανυπολόγιστη. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων και οι πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, οι οποίες, νωρίτερα, έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τις αυλές των σπιτιών στα Καντούνια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από το Σάββατο έχουν καεί τουλάχιστον 20.000 δάσους. 







Από το πρωί στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, 7 μηχανήματα, 7 υδροφόρες και από αέρος 5 καναντέρ και 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα.




Το έργο των πυροσβεστών και ειδικά των χειριστών των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι και ο πυκνός καπνός.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις στην Εύβοια θα ενισχυθούν με 10 οχήματα από Κεντρική Μακεδονία, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Δυτική Μακεδονία και άλλα 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης. Τη νύχτα, οι διαστάσεις της πυρκαγιάς γιγαντώθηκαν και ο δήμαρχος κάνει λόγο για "βιβλική καταστροφή". 

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: