16 Νοεμβρίου 2015

"Η Γαλλία σε πόλεμο κατά του Χαλιφάτου"«Οι  επιθέσεις ήταν πράξεις πολέμου. Ήταν μια επίθεση κατά της χώρας μας, των αξιών μας και του τόπου ζωής μας. Είμαστε η χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ανέφερε ο Γάλλος
πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας στη κοινή συνεδρίαση Βουλής-Γερουσίας.«Η Γαλλία είναι σε πόλεμο. Ο εχθρός μας στη Συρία είναι το Ισλαμικό Χαλιφάτο» τόνισε ο κ. Ολάντ και επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα κλιμακώσει τις επιδρομές στη Μέση Ανατολή«Οι τρομοκράτες πιστεύουν ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να εκφοβιστούν. Η δημοκρατία θα τους αγνοήσει. Πυροβολώντας άοπλους πολίτες έδειξαν πόσο δειλοί είναι» σημείωσε ενώ υπογράμμισε ότι «χρειάζεται χρόνος και υπομονή για την πάταξη των τρομοκρατών».

«Οι πολίτες πρέπει να μείνουν ήρεμοι και ψύχραιμοι... Κάποιοι τραυματίες εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος ενώ απέτισε φόρο τιμής στους τραυματιοφορείς και τους αστυνομικούς που αντιμετώπισαν την ομηρεία στο Μπατακλάν.
Δείτε την ομιλία του Φρανσουά Ολάντ:
«Οι τρομοκράτες έβαλαν στο στόχαστρο μια Γαλλία που είναι ανοικτή σε ολόκληρο τον κόσμο... Η Γαλλία την Παρασκευή έγινε στόχος... Οι πολεμικές πράξεις της Παρασκευής οργανώθηκαν στη Συρία και στο Βέλγιο κι διαπράχθηκαν στην Γαλλία. Στόχος τους είναι να μας διαιρέσουν και να ασκήσουν πίεση προκειμένου να μην προχωρήσουμε σε δράσεις ενάντια στην τρομοκρατία» πρόσθεσε ο κ. Ολάντ. «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται σημείωσε ο κ. Ολάντ ενώ επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα κλιμακώσει τις επιδρομές στη Συρία. «Το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ αναχωρεί για τη Μέση Ανατολή» ανακοίνωσε ο Ολάντ
Επιπλέον ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να εγκριθεί ένα κοινό ψήφισμα που θα καταδικάζει την τρομοκρατία.

«Η Γαλλία είναι σε πόλεμο. Η Συρία έχει γίνει εργοστάσιο τρομοκρατίας... Ο εχθρός μας στη Συρία είναι το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Μπορεί ο Άσαντ να μην μπορεί να είναι μέρος της λύσης στην Συρία αλλά ο εχθρός μας είναι μόνο οι τζιχαντιστές» είπε.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ζήτησα από τον υπουργό Αμυνας της Γαλλίας να θέσει σε εφαρμογή την πρόβλεψη των ευρωπαϊκών συνθηκών που αναφέρει ότι όταν μια χώρα της Ε.Ε. δέχεται επίθεση όλες οι χώρες πρέπει να συμπαρασταθούν... Τους τελευταίους μήνες αποτρέψαμε πολλές επιθέσεις. Πρέπει να αμυνθούμε, άμεσα και μακροπρόθεσμα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας» σημείωσε.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξακολουθεί να ισχύει σε όλη την επικράτεια» δήλωσε. Ζήτησα από το κοινοβούλιο να εγκρίνει την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα... Με τις πράξεις τις Παρασκευής ο εχθρός πέρασε στο επόμενο βήμα».
«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξακολουθεί να ισχύει σε όλη τη γαλλική επικράτεια. Ζήτησα από το κοινοβούλιο να εγκρίνει την τρίμηνη παράτασή της κατάστασης»«Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Είμαστε όμως σε διαφορετικό πόλεμο. Θέλουμε ένα συνταγματικό νόμο για να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση κρίσης... Πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας τα κατάλληλα εργαλεία για λήψη μέτρων χωρίς να υπάρξει παραβίαση κρατικών λειτουργιών. Πρέπει να νομοθετηθούν διατάξεις για την εθνικότητα ιδίως για ανθρώπους που έχουν και άλλη εθνικότητα.Πρέπει να μπορούμε να αφαιρέσουμε την γαλλική υπηκοότητα από κάποιον που φέρεται να έχει παραβιάσει τα θεμελειώδη δικαιώματα. Πρέπει να ενισχυθεί η νομοθεσία για παρακολούθηση ατόμων ύποπτων για τρομοκρατία. Πρέπει να ενισχυθούν τα σώματα της αστυνομίας και της χωροφυλακής με στόχο να φτάσουν τα επίπεδα προσωπικού του 2007. Αποφάσισα να μην μειώσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας έως το 2019» ανέφερε.

«Ζητώ από τον πρωθυπουργό να προετοιμάσει αυτή την αναθεώρηση, διότι εσείς θα παρατείνετε την περίοδο έκτακτης ανάγκης αλλά και πέραν αυτής της περιόδου θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία» επεσήμανε.

«Η Γαλλία πρέπει να παραμείνει η ίδια. Ποτέ δεν πρέπει να καταστρέψουν την ψυχή της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ζούμε όπως έχουμε μάθει. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να βγαίνουμε, να επηρεάζουμε τον κόσμο...»

«Η Δημοκρατία πρέπει να έχει την απαραίτητη δύναμη που χρειάζεται αυτές τις δύσκολες ώρες. Θα πρέπει να έχει τη δύναμη να ξεριζώσει την τρομοκρατία... Δεν θα καταστρέψει η τρομοκρατία την δημοκρατία. Η δημοκρατία θα καταστρέψει την τρομοκρατία. Ζήτω η Δημοκρατία» είπε ο Φρανσουά Ολάντ κλείνοντας την ομιλία του.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: