13 Μαΐου 2014

Τα χωριά του Ζαγορίου στον κόσμο της γλυπτικής


Σε διάφορα χωριά του Ζαγορίου θα τοποθετηθούν τα γλυπτά που θα φιλοτεχνηθούν από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο του πρώτου εργαστηρίου του παραρτήματος που λειτουργεί στο Τσεπέλοβο και το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. 
Στο Τσεπέλοβο βρίσκεται ήδη η πρώτη ομάδα των φοιτητών που θα παραμείνει για ένα δεκαπενθήμερο, σμιλεύοντας την πέτρα της περιοχής προκειμένου να φιλοτεχνήσει εννέα γλυπτά που θα τοποθετηθούν σε διάφορα χωριά. 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπεύθυνος του πρώτου εργαστηρίου, Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργος Χουλιαράς, τονίζοντας πως ο στόχος είναι διπλός και η εκπαιδευτική διαδικασία για τους φοιτητές, αλλά και ο αισθητικός εμπλουτισμός των χωριών της περιοχής. 

Για τη μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται να δουλέψουν σε ένα διαφορετικό φυσικό περιβάλλον, μίλησαν ακόμη ο υπεύθυνος του εργαστηρίου μαρμάρου της Σχολής Καλών Τεχνών Δημήτρης Χριστογιάννης, αλλά και φοιτητές που βρίσκονται στο Τσεπέλοβο. 
Τις εργασίες των πρώτων ημερών παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Γαβριήλ Παπαναστασίου με τους εκπροσώπους της Σχολής Καλών Τεχνών να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το Δήμο για την αμέριστη συνδρομή του σε ό,τι έχει ζητηθεί. 
ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: