2 Νοεμβρίου 2011

«Ξηλώθηκε» όλη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Την αποστρατεία και αντικατάσταση και των τεσσάρων αρχηγών των Γενικών Επιτελείων αποφάσισε χτες ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μετά από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, διοικητής έως τώρα του 3ου Σώματος Στρατού. Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αρχιστράτηγος Κωνταντίνος Ζαζιάς, διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού. Αρχηγός ΓΕΑ τοποθετήθηκε ο αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, έως τώρα αρχηγός τακτικής αεροπορίας και νεός αρχηγός ΓΕΝ ο υποναύρχος Κοσμάς Χρηστίδης, έως τώρα αρχιεπιστολέας της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης (ΔΔΜΝ) του Πολεμικού Ναυτικού.
Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αποστρατευτούν ο πτέραρχος Ι. Γιάνγκος, αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο αντιστράτηγος Φραγ. Φράγκος, αρχηγός ΓΕΣ, ο αντιπτέραρχος Βασ. Κλόκοζας, αρχηγός ΓΕΑ, και ο ναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης, αρχηγός του ΓΕΝ, οι οποίοι κρίθηκε ότι τερμάτισαν ευδοκίμως τη σταδιοδρομία τους.
Η αιφνιδιαστική εξέλιξη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Αμυνας της ΝΔ, Μ. Τζίμας, σε δήλωσή του επισημαίνει πως «την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Δε θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος». «Ο υπουργός Αμυνας και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό για ποιο λόγο σ’ αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», επισημαίνει το ΚΚΕ. Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ επισημαίνει πως είναι «πολιτικά άκομψο και ηθικά ανεπίτρεπτο λίγες ώρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης να τεμαχίζεται το σύνολο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων». «Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός αυτής της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα πριν από απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας. «Η αλλαγή του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί πράξη πολιτικά ανήθικη και παλαιοκομματικής αντίληψης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει χρέος, προστατεύοντας τη νομιμότητα, να αρνηθεί την υπογραφή των διαταγμάτων», τονίζει η Δημοκρατική Συμμαχία. Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της επισήμανε πως «με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα, ποια ανάγκη τις επέβαλε; Αυτό είναι το ερώτημα της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

1 σχόλιο:

faika είπε...

Pak job Ads and advertisements for Karachi,Lahore,Quetta,Peshawar,Multan,Hyderabad,Rawalpindi,Islamabad andhttp://allpkjobz.blogspot.com all cities of Pakistan.