Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε χθες, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως το σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση του χρέους, ήταν φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα.
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος τάχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις τοποθετήσεις τους στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου οι κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας και Πάνος Μπεγλίτης.
Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος διερωτήθηκε πώς μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με ένα θεμελιώδες ερώτημα που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια και επιφυλάχθηκε για την τελική του τοποθέτηση, αφού πρώτα γνωστοποιηθεί το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στο δημοψήφισμα.
Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε διευκρινίσεις για την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση.
Μάλιστα η υπουργός Παιδείας φέρεται να είπε ότι η απόφαση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η υποστήριξη αυτής της απόφασης.
Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, από την μεριά του, έθεσε το θέμα της έλλειψης ενημέρωσης των μελών της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα.
Θα έπρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για να πάμε ομογενοποιημένα και όχι αιφνιδιασμένοι, φέρεται να τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η συνεδρίαση του έκτακτου υπουργικού Συμβουλίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, καθώς, προηγήθηκε η σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που έλαβε αποφάσεις για αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το έκτακτο υπουργικό συνεδρίασε υπό τη σκιά των ραγδαίων σημερινών εξελίξεων, καθώς για σήμερα ήταν προγραμματισμένη κυβερνητική σύσκεψη. Είχαν προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και η επιστολή της Εύας Καϊλή που ζητά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλο πρωθυπουργό. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας έχουν ζητήσει και η Βάσω Παπανδρέου, όπως και η Χαρά Κεφαλίδου.
ΠΗΓΗ: agelioforos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου