25 Μαΐου 2011

Κόβουν το τσιγάρο!


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011, 17:01

Σταθερή, σημαντική και εντυπωσιακή πτώση, τόσο στο ποσοστό των καπνιστών όσο και στην ετήσια κατανάλωση τσιγάρων στη χώρα μας, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, όπως είπε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος Παν. Μπεχράκης.

Σε ένα άλλο σημαντικό κέρδος που προκύπτει για την τσέπη των καπνιστών αναφέρθηκε η Χρ. Γκράτζιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε κοινή συνέντευξη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, για το θέμα του καπνίσματος, με αφορμή την 31η Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημοσίους χώρους, ο υφυπουργός υγείας κ.Μιχ. Τιμοσίδης ανέφερε ότι "είμαστε σε πολύ καλό δρόμο", αλλά εξήγησε ότι έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στους ελέγχους τους οποίους είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν, οι επόπτες δημοσίας υγείας, η δημοτική αστυνομία, το λιμενικό και το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Ο υφυπουργός Διατροφής και Άθλησης Χρ. Αηδόνης υπογράμμισε, ότι "η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως μη διαπραγματεύσιμο αγαθό" και χαρακτήρισε το κάπνισμα ως τον υπ' αριθμόν 1 κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, και για αυτό όπως είπε, "Θα του κλείσουμε την πόρτα".

Τόσο ο κ.Τιμοσίδης, όσο και ο γγ του υπουργείου υγείας Α.Δημόπουλος, κάλεσαν τα ασφαλιστικά ταμεία να καλύπτουν τα φαρμάκα για τη διακοπή του καπνίσματος, σύμφωνα με τα όσα προτείνει η σχετική ομόφωνη γνωμοδοτική εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011, 17:04
ΠΗΓΗ:Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: