28 Αυγούστου 2024

Ένα νέου δρόμου με 800μ - 900 μ σήραγγα ετοιμάζει η Αλβανική Οδική Αρχή (ARRSH) για την πόλη στους Αγίους Σαράντα

 


Οι Άγιοι Σαράντα, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Αλβανία, αντιμετωπίζει κάθε χρόνο μια μεγάλη πρόκληση, μεγάλη κίνηση κατά τη θερινή περίοδο. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Αλβανική Οδική Αρχή

(ARRSH) ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα τη διαδικασία προμήθειας για τη μελέτη και τον σχεδιασμό νέας παράκαμψης που θα αποφεύγει τη διέλευση από τον προβληματικό κόμβο του Έκτου δρόμου. Αυτό το έργο στοχεύει στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη, παρέχοντας μια εναλλακτική διαδρομή για την είσοδο στους Αγίους Σαράντα, ειδικά σε περιόδους αιχμής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ARRSH, το οριακό ταμείο για το έργο αυτό είναι 30 εκατομμύρια ALL και η νέα παράκαμψη σχεδιάζεται να ξεκινήσει από τη σημερινή είσοδο της πόλης, κοντά στον έκτο κυκλικό κόμβο, και να τελειώσει σε σύνδεση με την εθνική οδό [SH8] Σαράντα. -Χιμάρα. Σύμφωνα με τους όρους εντολής, η παράκαμψη αυτή θα έχει μήκος περίπου 3,5 χλμ, συμπεριλαμβανομένων οδικών τμημάτων με αστικά και υπεραστικά χαρακτηριστικά, καθώς και σήραγγα μήκους περίπου 800-900 μέτρων.

Οι παρατηρήσεις που έκανε η ARRSH στα κύρια σημεία εισόδου της πόλης έδειξαν ότι κατά τη θερινή περίοδο η κίνηση στα σημεία αυτά είναι πολύ πυκνή, προκαλώντας μεγάλες κυκλοφοριακές δυσκολίες. Για το λόγο αυτό, η καλύτερη λύση που εντοπίστηκε είναι η κατασκευή νέας εισόδου στο βόρειο τμήμα της πόλης, η οποία θα συνδεόταν απευθείας με τον οδικό άξονα [SH8] Σαράντα-Χειμάρα. Αυτή η είσοδος θα απέφευγε τον σημερινό κόμβο Sixth Neck, ο οποίος είναι γεμάτος από κίνηση, βελτιώνοντας σημαντικά την κυκλοφορία και παρέχοντας μια ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή για κατοίκους και τουρίστες.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης μια λεπτομερή μελέτη από τους μελετητές, οι οποίοι σε στενή συνεργασία με την ARRSH και τον Δήμο Σαράντα, θα καθορίσουν τις ακριβείς συντεταγμένες και θα προτείνουν τις καταλληλότερες λύσεις για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας αυτού του οδικού τμήματος. Αυτό το τμήμα θα σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα, διασφαλίζοντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ασφαλή και άνετη κυκλοφορία.

Αυτή η παράκαμψη αναμένεται να είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των υποδομών στους Αγίους Σαράντα, τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την παροχή καλύτερης εμπειρίας σε όλους όσους επισκέπτονται αυτήν την υπέροχη παραλιακή πόλη.

Πηγή: Monitor.al

Δεν υπάρχουν σχόλια: