23 Μαΐου 2022

Στα Τίρανα ο Ν. Δένδιας - Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και Edi Rama


 Συνάντηση με τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο,και με τον Πρωθυπουργό της  Αλβανίας Edi Rama, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία.



Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της συνάντησής του με την Αλβανή ομόλογό του Olta Xhaçka (Τίρανα, 23.05.2022)



Χαρά που βρίσκομαι σήμερα πάλι στα Τίρανα, την πατρίδα του Σκεντέρμπεη, ήρωα των παιδικών μας χρόνων.


Τα Τίρανα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας μου στα Δυτικά Βαλκάνια ενόψει, όπως ανέφερες και εσύ, της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, στη Θεσσαλονίκη σε δύο εβδομάδες από τώρα.


Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τις διμερείς μας σχέσεις, τις διεθνείς εξελίξεις και, βέβαια, την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.


Και προσβλέπω σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Rama, στον οποίο θα μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Οι επαφές μας είναι πολύ συχνές. Χθες έφτασε εδώ στα Τίρανα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να συμμετάσχει στην....  η συνέχεια εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: