15 Μαΐου 2022

Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ - Την καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής η αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Τη συμφωνία καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.


«Με την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ ενισχύεται και διευρύνεται η γεωπολιτική - γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας και ο σταθεροποιητικός ρόλος της στο κρίσιμο σταυροδρόμι Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τη διαφωνία του κόμματός του για την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδος - ΗΠΑ εξέφρασε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντάς την «λεόντεια σε βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων» και υποστηρίζοντας ότι «η κυβερνητική πολιτική του προκεχωρημένου φυλακίου και του δώστα όλα βλάπτει τη χώρα».

Υπέρ της ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας δήλωσε ότι τάσσεται το κόμμα του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις για σειρά ζητημάτων που χρίζουν, όπως είπε, απαραίτητες διευκρινήσεις.

Η συζήτηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Μαΐου, με την κύρωσή της από την Ολομέλεια.

 Πηγή: ellada 24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: