8 Νοεμβρίου 2018

Κηδεία Κωνσταντίνου Κατσίφα: «Κλαίει» η Βόρεια Ήπειρος - Θρηνεί ο Ελληνισμός


Στερνό «αντίο» στον 35χρονο που «πέθανε για την ελληνική σημαία» - «Ράγισαν» και τα βουνά από το μοιρολόι της μάνας - Εκατοντάδες Έλληνες στο χωριό του για να τον αποχαιρετήσουν – Προσαγωγές από την αλβανική αστυνομία στην Κακαβιά

Η Βόρεια Ήπειρος αποχαιρετά το γιο της. Η Ελλάδα θρηνεί ένα δικό της παιδί, ένα παλικάρι που έχασε τη ζωή του για τα πιστεύω του, για τα ιδανικά και τις αξίες του, για αυτή την τιμημένη και αιματοβαμμένη σημαία.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο χωριό για το στερνό «αντίο». Εκατοντάδες Έλληνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αποχαιρετούν τον 35χρονο.
Η σορός πέρασε κάτω από μια τεράστια ελληνική σημαία που έγραφε «Βόρεια Ήπειρος γη ελληνική» ενώ το πλήθος δεν σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα και να ψάλει τον Εθνικό Ύμνο.  

Ο Εθνικός μας Ύμνος αντηχεί στα ηπειρώτικα βουνά ενώ τα συνθήματα «Βόρεια Ήπειρος γη ελληνική»«Αθάνατος - Ήρωας», Αλήτες - προδότες πολιτικοί» και «Μάνα Ελλάς σκέπασε και εμάς» προκάλεσαν ανατριχίλα και ρίγη συγκίνησης. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός την «άγια μέρα» της 28ης Οκτωβρίου. Ακριβώς όπως οι προγονοί του το 1940. Τον σκότωσαν τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας που τον είχε στοχοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό, γιατί δήλωνε με πάθος ότι είναι Έλληνας και ότι η ηρωική γη της Βορείου Ηπείρου είναι γη ελληνική.
Από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα στο χωριό του, που τόσο πολύ αγαπούσε, τους Βουλιαράτες, επικρατεί ανείπωτος πόνος και οργή. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως οι απειλές της αλβανικής αστυνομίας κατά του Κωνσταντίνου και της οικογένειάς του θα κατέληγαν στη δολοφονία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το μίσος που έχουν βγάλει οι Αλβανοί κατά της ελληνικής μειονότητας. Ορισμένοι, πιο ψύχραιμοι, λένε πως εδώ και χρόνια φωνάζουν για τις πρακτικές της αλβανικής ηγεσίας, που θέλει να εκδιώξει από την περιοχή τους Έλληνες ομογενείς.

«Κλαίει» η Βόρεια Ήπειρος - Στους Βουλιαράτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Οι αγαπημένοι του γονείς, οι αδερφές του, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, απλός κόσμος από την ελληνική μειονότητας της Αλβανίας και εκατοντάδες Έλληνες που σπεύδουν με αυτοκίνητα και πούλμαν από την Ελλάδα, είναι όλοι εκεί… για το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.
Το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε ένταση στο τελωνείο της Κακαβιάς καθώς οι αλβανικές Αρχές απέτρεψαν την είσοδο στη χώρα ενός Έλληνα που είχε - όπως είπαν - «απαγορευμένα» τατουάζ
Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί η αλβανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι υποκίνησης επεισοδίων. 
Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος βρίσκονται στους Βουλιαράτες και σας μεταφέρουν από την πρώτη στιγμή όλες τις εξελίξεις από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον Ελληνισμό.
Στην πλατεία του χωριού δεκάδες Έλληνες άνοιξαν μια τεράστια ελληνική σημαία και έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο προκαλώντας ανατριχίλα. Δείτε το βίντεο του Newsbomb.gr και του απεσταλμένου μας, Κώστα Πλιάκου:

Το σύνθημα «Κατσίφα ζεις εσυ μας οδηγείς» αντήχησε στα ηπειρώτικα βουνά: 

Η λέξη «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» είναι στα χείλη όλων, όπως και το «Η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική»: 

Το πένθος στο σπίτι είναι βαρύ ενώ, όπως μεταδίδει από τους Βουλιαράτες ο Κώστας Πλιάκος, ο έλεγχος στα σύνορα και συγκεκριμένα στο τελωνείο της Κακαβιάς είναι πάρα πολύ αυστηρός. 
Δείτε το βίντεο με το αναλυτικό ρεπορτάζ: 

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία ευελπιστούν όλα να κυλήσουν ομαλά, τονίζοντας πως δεν θέλουν εντάσεις και ακρότητες, ενώ κάποιοι εξέφρασαν φόβους για προβοκάτσια.
Δείτε δηλώσεις από τους ανθρώπους που έφτασαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα: 


Ανατριχίλα: Ο Εθνικός Ύμνος στο σημείο της δολοφονίας

Ανείπωτη θλίψη και πόνος επικρατεί στους Βουλιαράτες, λίγες ώρες πριν την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Από τα ξημερώματα φτάνουν στο χωριό αυτοκίνητα και λεωφορεία από όλη την Ελλάδα, με Έλληνες που θέλουν να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που «έχασε τη ζωή του για την ελληνική σημαία», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Στο σημείο της δολοφονίας, στο βουνό πάνω από το χωριό, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος και έψαλλε τον εθνικό ύμνο εκεί ακριβώς που έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό.
Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο του δημοσιογράφου του Newsbomb.gr Κώστα Πλιάκου:

Ραγίσαν τα βουνά από το μοιρολόι της μάνας

Τα όσα εκτυλίσσονται στο χωριό από τη στιγμή που έφτασε η σορός του 35χρονου είναι ανατριχιαστικά. Τραγικές φιγούρες ο πατέρας του, η μητέρα του, οι αδερφές του αλλά και όλο το χωριό που έχει βυθιστεί στο πένθος για τον πρόωρο και άδικο χαμό του Κωνσταντίνου.
Ο πόνος της μάνας είναι αβάσταχτος καθώς δεν άντεξε μπροστά στο τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο του παιδιού της και λύγισε με έναν σπαραγμό.
Το μοιρολόι της «ράγισε» και τα βουνά της Ηπείρου…
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την στιγμή που η σορός του 35χρονου έφτασε στο χωριό:

H κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί την Πέμπτη στις 13:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα Αλβανίας, 14:00 ώρα Ελλάδος).
Πλήθος κόσμου συγκεντρώνονται μέσα και έξω από το σπίτι του 35χρονου για να συλληπηθούν τους συγγενείς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα παρευρεθούν και πλήθος κόσμου από την Ελλάδα καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης αναχώρησαν για τους Βουλιαράτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας λεωφορεία με προορισμό το χωριό του αδικοχαμένου 35χρονου προκειμένου να πάνε στην κηδεία του.
Το πρώτο λεωφορείο από την Ελλάδα έφτασε στους Βουλιαράτες στις 03:00 τα ξημερώματα ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται δεκάδες λεωφορεία από όλη την Ελλάδα αλλά και κόσμος που θα φτάσει με ιδιωτικά αυτοκίνητα. 
Δείτε το βίντεο από τον απεσταλμένο του Newsbomb.gr στους Βουλιαράτες Κώστα Πλιάκο:

Με ηπειρώτικα μοιρολόγια και έξοδα του Δήμου το τελευταίο «αντίο»

Ο αντιδήμαρχος Δρόπολης κ. Μιχάλης Μάνος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε πως ο Δήμος αναλαμβάνει τα έξοδα της κηδείας.


Παράλληλα, γνωστοποίησε πως ο δήμος Δρόπολης θα τοποθετήσει μικροφωνική κατά τη διάρκεια της κηδείας ενώ ο ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας θα απαγγείλει επικήδειο λόγο μαζί με ένα μοιρολόι που του ζήτησε η μάνα του Κωνσταντίνου.
Το αηδόνι της Ηπείρου πήγε στους Βουλιαράτες μετά από πρόσκληση της οικογένειας του Κωνσταντίνου. Το μοιρολόι σπάει καρδιές, πραγματικά.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr
Πηγή φωτογραφιών: epirus-tv-news.gr
πηγη https://amp.newsbomb.gr