7 Ιανουαρίου 2021

Εικόνες συνωστισμού στην Κακαβιά.. Αυστηρή τήρηση των 750 διελεύσεων

kakavia ep ianouarios

Αυξημένη η κίνηση στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς και αναπόφευκτες οι εικόνες συνωστισμού. Από την παραμονή των Θεοφανείων ξεκίνησε η επιστροφή από την Αλβανία με ελαφρώς τροποποιημένους κανόνες από τον Αύγουστο, όταν είχαν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων.

Τώρα τηρείται αυστηρά το όριο των

750 διελεύσεων την ημέρα ενώ στις 11 το βράδυ τα σύνορα κλείνουν. Παράλληλα εφαρμόζεται αυστηρά η συμπλήρωση της φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF) και προς το παρόν το σύστημα δεν χορηγεί αριθμό μεγαλύτερο των 750 ημερησίως.

Παρά ταύτα οι ουρές στον διαβατηριακό έλεγχο είναι αναπόφευκτες και ο συνωστισμός επίσης μεγάλος.

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα καθώς όλοι όσοι εισέρχονται από την Αλβανία υποβάλλονται σε τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ο οποίος εξακολουθεί να έπεται του διαβατηριακού ελέγχου που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί.

Έτσι εάν κάποιος βρεθεί θετικός υποχρεώνεται να επιστρέψει και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα για να τακτοποιήσει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να γυρίσει στην Αλβανία.

Παρότι το τελευταίο διάστημα έχει ζητηθεί επίμονα να προηγείται ο υγειονομικός έλεγχος του διαβατηριακού κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη εφικτό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αστυνομικών και τελωνειακών η κίνηση στην Κακαβιά αναμένεται να είναι αυξημένη μέχρι και το Σαββατοκύριακο, οπότε υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή.

Πηγή: epiruspost. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: