3 Ιουνίου 2018

Αποστολή Frontex στα αλβανο-ελληνικά σύνορα για λαθρομετανάστες

«Οι φόβοι για επιστροφή της ροής των μεταναστών από την Ανατολή προς τη Δύση, οδήγησε την ΕΕ να προτείνει τον Frontex  να δημιουργήσει ένα σώμα 10 χιλιάδων συνοριοφυλάκων μέχρι το 2027.
Αυτό δήλωσε ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Συνόρων (FRONTEX) Φαμπρίς Λεγγέρι σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφυγες/μετανάστες  έχουν εντοπίσει μια νέα διαδρομή, καθώς από τη Βόρεια Ελλάδα διεισδύουν στην Αλβανία, στη συνέχεια Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία και Σερβία.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε στα βόρεια ελληνικά σύνορα με την Αλβανία θα τοποθετηθούν 45 αξιωματικοί του Οργανισμού (FRONTEX), προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση των παράνομων μεταναστών.


Πριν από λίγες ημέρες, στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αυστρία, ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς υποσχέθηκε στην Αλβανία οικονομική στήριξη, μέσω  μέσω ενός πακέτου της ΕΕ,  με στόχο την εμπόδιση των παράνομων μεταναστών  από την Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, από το «νέο δρόμο».

Η δήλωση του Λεγγέρι δημοσιεύθηκε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.


(Στοιχεία από shqiptarja.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: