12 Ιανουαρίου 2018

«Κυνήγι του Καρχαρία» από στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Αλβανία…


Ιανουάριος 11, 2018
«Το ΝΑΤΟ αναμένεται να αυξήσει την ασφάλεια στα Βαλκάνια αναπτύσσοντας στρατιωτικές δυνάμεις παράκτια της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόλος με αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία θα εγκατασταθούν σύντομα στα αλβανικά ύδατα.

Δεν υπάρχει ακόμη πλήρης ενημέρωση σχετικά με αυτήν την ανάπτυξη, αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι αυτή η συγκέντρωση στρατευμάτων γίνεται σε μια «Καυτή Εποχή» για την Αλβανία, καθώς αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες  από κοινού με τις ιταλικές,  δρουν για να εξαρθρώσουν  το «Μεγάλο Ψάρι», τον «Καρχαρία» των ναρκωτικών στη χώρα.


Αύριο στα Τίρανα, φθάνει ο επικεφαλής της καταπολέμησης της διαφθοράς στην Ιταλία, ο οποίος θα προβεί σε ενημερωτικές συναντήσεις- σεμινάρια με τους εισαγγελείς της Αλβανίας και στη συνέχεια θα αναλύσει μεθόδους πρακτικής για την παγίδευση των αρχηγών της αλβανικής διαφθοράς.


Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ δεν έρχονται στην Αλβανία για να επηρεάσουν κάποια εσωτερική κατάσταση, αλλά να διατηρήσουν σε ηρεμία την κατάσταση που καθώς προχωρά η έρευνα για τον εντοπισμό του Μεγάλου Καρχαρία μπορεί να δημιουργηθεί αναταραχή και επακόλουθα περιφερειακή αποσταθεροποίηση.


Ειδικοί, πάντως, αναφέρουν ότι η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στα αλβανικά ύδατα αναμένεται να έχει περισσότερο ψυχολογικό αποτέλεσμα, ώστε να μην υποβαθμισθεί η κατάσταση.


Οι δυτικές υπηρεσίες συντάσσουν εδώ και καιρό αναφορές, για την έγερση της αντιπολίτευσης που κάλεσε σε συλλαλητήριο την 27η Ιανουαρίου κατά της κυβέρνησης και επισημαίνουν ότι ενδέχεται να διαταραχθεί το πολιτικό σύστημα με πιθανές προεκτάσεις στο εξωτερικό.


Η είδηση έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα και οι ειδήμονες προσπαθούν να ερευνήσουν  και να αναλύσουν αυτήν την κίνηση της βορειοατλαντικής συμμαχίας, εάν δηλαδή είναι μόνο για την Αλβανία ή γενικότερα για τα Δυτικά Βαλκάνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: