11 Νοεμβρίου 2017

Πρώτες δηλώσεις Κοτζια για συνάντηση με Μπουσάτι


Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδα κ. Κοτζιάς εξέφρασε την στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δήλωση του έλληνα υπουργού έχει ως εξής:

«Με τον συνάδελφό μου, Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ditmir Bushati, έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες από χθες το πρωί. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και αύριο, πριν να πετάξουμε για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Συζητάμε ζητήματα που είναι ανοικτά και θέλουμε να τα λύσουμε σήμερα για να αναπτύξουμε προοπτικές για το αύριο. Στο πλαίσιο αυτής της πολύ εντατικής και χωρίς διαλείμματα εργασίας, πήραμε την απόφαση να έρθουμε να επισκεφτούμε τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη.
Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη, δουλεύουμε με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας. Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ.
Μας τιμά το γεγονός ότι μας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι. Οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας θα επισκεφθούν τη σπηλιά του Δία. Κατόπιν, θα γευματίσουμε εδώ στο οροπέδιο και θα επιστρέψουμε για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».
Πηγή: mfa.gr, http://tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: