18 Νοεμβρίου 2017

Στους 19 οι νεκροί στη Μάνδρα Αττικής

Στους 19 οι νεκροί στη Μάνδρα
Συνεχίζει να μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη δυτική Αττική. Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας. Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε βράχια πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών προκειμένου να ανασυρθεί.


Και οι δύο σοροί, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν σε άνδρες ηλικίας περίπου 55 και 42 ετών, έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. 

Το πρωί του Σαββάτου η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε ο 17ος νεκρός σε αποθηκευτικό χώρο στη Μάνδρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε περιοχή πλησίον του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν προσπάθειες για να τον ανασύρουν από τις λάσπες. 

Για το πτώμα που βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας, ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής Κ. Γιόβας δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Κάνουμε ενέργειες για την ανάσυρση. Είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχει και διαρροή υγραερίου κοντά στο σημείο. Βρέθηκε μέσα σε επιχείρηση, κοντά σε μηχανήματα».


Οι αρχές διαπίστωσαν και διαρροή αερίου από το σημείο και απομάκρυναν για λόγους ασφαλείας τους δημοσιογράφους από το κτήριο. 

Οι τρεις άνδρες ηλικίας 28, 38 και 58 ετών αναγνωρίστηκαν. Ο ένας εξ αυτών είναι ο κυνηγός που αγνοείτο από την Τετάρτη και πλέον οι αγνοούμενοι είναι πέντε.

Μετρούν τις πληγές τους

Την ίδια ώρα τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Μάνδρας μερικά 24ωρα έπειτα από τη φονική κακοκαιρία που άφησε πίσω της 19 νεκρούς. 

Από το πρωί της Παρασκευής επί ποδός βρίσκονται αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ συνεργεία δήμων και κοινοτήτων επιχειρούν με γερανούς για να σηκώσουν τα οχήματα. 

Από το δημαρχείο Μάνδρας ανακοινώθηκε ότι όσοι επιθυμούν να στείλουν πράγματα και τρόφιμα, μπορούν στη διεύθυνση Στρ. Ρόκκα 45, Μάνδρα 19600.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: