17 Σεπτεμβρίου 2017

Ιόνια Οδός: Ξεκίνησε η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων, δείτε τις χρεώσεις

Ιόνια Οδός: Ξεκινά η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων, δείτε τις χρεώσεις
Ξεκίνησαν και επίσημα από την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων στο τμήμα Αμφιλοχία-Εγνατία και συγκεκριμένα μιλάμε για 2 μετωπικούς σταθμούς στο Μενίδι και το Τέροβο και 2 πλευρικούς σταθμούς στην Άρτα και τον Γοργόμυλο.

Όπως αναφέρει η Νέα Οδός Α.Ε., σε ανακοίνωση της ανακοινώνει ότι "σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Ιόνια Οδός», τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 προς Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, έχουν ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος “Α/K Αμφιλοχίας – Α/Κ Εγνατίας” της Ιόνιας Οδού".
Οι ζώνες χρέωσης που τίθενται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα είναι δυο: α) «Α/Κ Αμφιλοχίας - Α/Κ Φιλιππιάδας», με μήκος 46,6χλμ., η οποία περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Μενιδίου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Άρτας και β) «Α/Κ Φιλιππιάδας – Α/Κ Εγνατίας (τέλος έργου)», με μήκος 48,2χλμ., που περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό Τερόβου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Γοργόμυλου.
Οι τιμές διοδίων τελών ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος είναι οι ακόλουθες: 
Μετωπικά Διόδια Μενιδίου: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 2.05, Ελαφρά Οχήματα 2.95, Φορτηγα-Λεωφορεία-Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 7.45, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 10.45.
Μετωπικά Διόδια Τερόβου: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 2.15, Ελαφρά Οχήματα 3.05, Φορτηγα-Λεωφορεία-Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 7.70, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 10.80.
Πλευρικά Διόδια Άρτας: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 0.50, Ελαφρά Οχήματα 0.75, Φορτηγα-Λεωφορεία-Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 1.90, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 2.65.
Πλευρικά Διόδια Γοργόμυλου: Δίκυκλα-Τρίκυκλα 0.70, Ελαφρά Οχήματα 1, Φορτηγα-Λεωφορεία-Οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 2.50, Φορτηγά-Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 3.50.
Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται: 
-Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός.
-Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό.
-Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου ανάλογα με το μήκος που θα διανύσει ο χρήστης από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία ανήκει.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.

Επισημαίνουμε ότι με τη λειτουργία των παραπάνω σταθμών διοδίων το σύνολο των μετωπικών σταθμών της Ιόνιας Οδού τίθεται σε λειτουργία. Για την ολοκλήρωση του συστήματος χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Γαβρολίμνης.
Κλείνοντας υπενθυμίζουμε, ότι εξαρχής η Νέα Οδός προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού, σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως:
Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας
Β) 4ψήφιο αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075
Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 2641 306 306
Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: