25 Δεκεμβρίου 2016

Αεροπορική τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα

Αεροπορική τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα
Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία καθώς αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Tupolev-154, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ είκοσι λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, συνετρίβη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα (84 επιβάτες και 8 μέλη πλήρωμα).

Στο αεροπλάνο επέβαιναν δημοσιογράφοι, Ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες μουσικού συγκροτήματος που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία«Συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους ΤU-154, στο οποίο επέβαιναν 92 άνθρωποι, βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Yπουργείο Άμυνας.

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας συγκαταλέγονται 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι, οκτώ μέλη του πληρώματος και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής γνωστής στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και για την πορεία των ερευνών. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των θυμάτων. «Το πτώμα ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε στη συντριβή του Τουπόλεφ-154 βρέθηκε σε απόσταση έξι χλμ. από την παραλία του Σότσι», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

Νεότερη ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ανέφερε οτι εντοπίστηκαν «τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων και μεταφέρονται με πλωτό σκάφος». 


Οι πρώτες εικόνες από το σημείο όπου γίνονται οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα:

http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/0_pznysi7v/embed/dynamic
 Στο μοιραίο αεροσκάφος όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, επέβαινε και η διάσημη για το φιλανθρωπικό της έργο στη Ρωσία, Elizaveta Glinka (Δρ. Liza).

Ενώ όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, την Elizaveta Glinka θα συνόδευε σε αυτό το ταξίδι και ο επικεφαλής της προεδρίας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Mikhail Fedotov, στον οποίο τελικά δεν επετράπη να την ακολουθήσει.

«Ήξερα ότι επρόκειτο να πάει εκεί. Θα πετούσαμε μαζί, αλλά μόνο σε αυτήν επετράπη να κάνει αυτό το ταξίδι. Δεν ήταν ένα ταξίδι αναψυχής, αλλά θα μετέφερε φάρμακα σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Λαττάκεια» είπε ο Mikhail Fedotov. 
H Elizaveta Glinka
H Elizaveta Glinka


Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν νωρίτερα ότι το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντεςΡωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης, μετέδωσαν νωρίτερα ότι το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.  Δεν ελήφθη κανένα σήμα κινδύνου από το αεροπλάνο, αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές.

Νωρίτερα, το πρακτορείο INTERFAX μετέδωσε - επικαλούμενο το δίκτυο RUSSIA 24 TV - ότι το αεροσκάφος πιθανόν συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στις ακτές του Σότσι. Κατά την ίδια πηγή, το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης.

Μέλη της στρατιωτικής ορχήστρας Αλεξάντροβ και δημοσιογράφοι τα θύματα 
Τα μέλη της περίφημης στρατιωτικής ορχήστρας Αλεξάντροβ τα οποία μετέβαιναν σε ρωσική στρατιωτική βάση στη Λαττάκεια, προκειμένου να λάβουν μέρος σε εκδήλωση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ήταν κάποιοι από τους επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.


http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/0_8mdh4fxt/embed/dynamic

Δεν υπάρχουν σχόλια: