24 Δεκεμβρίου 2016

Ο νόμος για τις Μειονότητες ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις της ΕΕΜ


Μετά την έγκριση από το Γενικό Προεδρείο (18-12-2016) της πρότασης για τον υπό κατάρτιση «Νόμο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανία», η ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» κάλεσε όλους τους αιρετούς και εκπροσώπους της ΕΕΜ, για να στηρίξουν από κοινού την πρόταση της προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, το οποία αναμένει να φέρει προς ψήφιση στην Βουλή της Αλβανίας μέχρι τον Μάρτιο του 2017.


Στη σημερινή διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δήμου Δρόπολης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες, ο Πρόεδρος του ΕΕΜΜ-MEGA κ. Χρήστος Κίτσος, ο βουλευτής του LSI κ. Βαγγέλης Τάβος, ο Δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Χρήστος, ο αντιδήμαρχος Δρόπολης κ. Μιχάλης Μάνος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Φρέντης Μπελέρης κ.α.

Παρά τα στενά χρονικά όρια, αφού το προσχέδιο του ΥΠΕΞ Αλβανίας δόθηκε στην Ομόνοια την 5η Δεκεμβρίου του 2016 και η προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων και προτάσεων είναι η 28η Οκτωβρίου, η ομάδα εργασίας της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», κατάφερε σε λίγες μέρες να συντάξει μία ολοκληρωμένη πρόταση, βασιζόμενη στις διεθνείς συμβάσεις αλλά και την πρακτική άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο υπεύθυνος της Ομάδας Εργασίας κ. Άλκης Πούλης, παρουσίασε άρθρο προς άρθρο το προσχέδιο και τις αλλαγές που προτείνουμε. Χωρίς να λείπουν οι διαφωνίες, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνυπογράψουν την πρόταση της Ομόνοιας, κάνοντας κάποιες τελευταίες διορθώσεις.

Αργυρόκαστρο 23 Δεκεμβρίου 2016

Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ»
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

ΠΗΓΗ: http://apenadi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: