11 Δεκεμβρίου 2016

Βομβιστές σκορπίζουν τον τρόμο

Βομβιστές σκορπίζουν τον τρόμο
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στην Τουρκία και την Αίγυπτο στον απόηχο των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων που συντάραξαν Κωνσταντινούπολη και Κάιρο.


Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία από την πυροδότηση των εκρηκτικών, με τα οποία ήταν ζωσμένος ένας βομβιστής αυτοκτονίας και εκείνων που είχαν τοποθετηθεί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, αυξήθηκε τις τελευταίες ώρες, με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών να αναφέρει το πρωί της Κυριακής ότι 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ειδικότερα, πρόκειται για 30 αστυνομικούς, επτά πολίτες και τον βομβιστή αυτοκτονίας. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 136 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με τραύματα στα κατά τόπους νοσοκομεία, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η Άγκυρα φωτογραφίζει Κούρδους αυτονομιστές του PKK​
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα και είχε ξεκάθαρα -σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές- ως στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε η δεύτερη έκρηξη, έπειτα από 45 δευτερόλεπτα, σ’ ένα πάρκο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το γήπεδο, όπου ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά την ώρα που γύρω του βρίσκονταν δυνάμεις της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η Άγκυρα φωτογραφίζει Κούρδους αυτονομιστές του PKK. Διά στόματος του αναπληρωτή πρωθυπουργού Νουμάν Κουρτουλμούς ειπώθηκε ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για σχεδιασμένη επίθεση, τα στοιχεία δείχνουν σχεδιασμένη επίθεση και θα υπάρξουν ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Από τη μεριά του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η επίθεση στόχευε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων, επισημαίνοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι με τη βούληση του Θεού, εμείς, ως χώρα και ως έθνος, θα νικήσουμε τον τρόμο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις πίσω από αυτές».


http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/0_plu2mbab/embed/dynamic

http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/0_jkc1bo4j/embed/dynamic








 

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο

Στην πρωτεύουσα της Αιγύπτουτουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 35 τραυματίστηκαν λόγω έκρηξης κοντά σε Καθεδρικό Ναό Κοπτών Χριστιανών.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της αφρικανικής χώρας, η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση εκρηκτικών τα οποία ήταν τοποθετημένα μέσα σε γυναικεία τσάντα στις πίσω θέσεις του ναού, εκεί όπου στέκονται κυρίως γυναίκες. Η περιοχή περιμετρικά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Μάρκου, στη συνοικία Αμπασίγια, αποκλείστηκε, ενώ ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν επί τόπου. Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10.00 το πρωί.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Η στιγμή της έκρηξης


http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/0_sc8walja/embed/dynamic







Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: