1 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ: Έκρηξη με μία νεκρή στην πλατεία Βικτωρίας

Έκρηξη με μία νεκρή στην πλατεία Βικτωρίας
Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Νεκρή εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης μία γυναίκα στην πλατεία Βικτωρίας, όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στον υπόγειο χώρο ταχυφαγείου.


​Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στο εσωτερικό του καταστήματος, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε τουλάχιστον ακόμη δύο επιχειρήσεις καθώς και σε αρκετά αυτοκίνητα
Πρόκειται για την 38χρονη Βασιλική Παραστατίδου, μητέρα δύο παιδιών, η οποία αγνοείτο μετά το συμβάν. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι το πτώμα της βρέθηκε στον χώρο του λογιστηρίου, προσθέτοντας πως «το υπόγειο έχει ισοπεδωθεί» και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην ισχυρή έκρηξη.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. 

Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και ο ένας στο 401Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Από τους τέσσερις τραυματίες στο «Γ. Γεννηματάς» ο ένας (42 ετών) θα παραμείνει νοσηλευόμενος, καθώς χρήζει περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποστεί εγκαύματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος της 38χρονης οφείλεται στο ωστικό κύμα της έκρηξης ή σε ασφυξία λόγω του πυκνού μαύρου καπνού που κατέκλυσε τον χώρο. 

Στο υπόγειο του καταστήματος βρίσκεται το λογιστήριο και η κουζίνα της επιχείρησης.Η μεταφορά της γυναίκας που έχασε τη ζωή της
Η μεταφορά της γυναίκας που έχασε τη ζωή της
Συγγενής του θύματος
Συγγενής του θύματος


Στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, προχωρώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στο ταχυφαγείο της πλατείας Βικτωρίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων.

Στο βίντεο φαίνεται το κατάστημα που καίγεται και το πρώτο πυροσβεστικό όχημα να καταφθάνει.

http://cdnapi.kaltura.com/index.php/extwidget/preview/partner_id/671421/uiconf_id/8794331/entry_id/1_ud2qg7l1/embed/dynamic

Δεν υπάρχουν σχόλια: