7 Νοεμβρίου 2016

Ελληνική Πρεσβεία Τιράνωv: Καμία αλλαγή στις προϋποθέσεις διέλευσης των μεθοριακών σταθμών στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Αλβανία για τις κατεδαφίσεις σπιτιών Ελλήνων στη Χειμάρρα
Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στις προϋποθέσεις διέλευσης των μεθοριακών σταθμών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, διαβεβαιώνει, με ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ελλάδας στα
Τίρανα αποδίδοντας σε "εκστρατεία παραπληροφόρησης" τη φημολογία περί σκόπιμων καθυστερήσεων από τις ελληνικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές εις βάρος Αλβανών ταξιδιωτών.
"Ουδεμία αλλαγή υπάρχει όσον αφορά στις προϋποθέσεις διέλευσης στα ελληνο-αλβανικά μεθοριακά σημεία, όπου τηρούνται οι προβλέψεις της Συνθήκης Schengen για πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στον χώρο Schengen" αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι "τούτο εξηγήθηκε με απόλυτη σαφήνεια από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ταχίρι, κατά τη συνάντησή τους στις 4 Νοεμβρίου".
Όπως σημειώνει η ελληνική πρεσβεία: "Οι όποιες καθυστερήσεις ή αρνήσεις εισόδου που παρατηρούνται τις ημέρες αυτές είναι συνήθεις κάθε χρόνο κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Αυτήν την περίοδο λόγω κυρίως της συγκομιδής της ελιάς αυξάνεται ο αριθμός των Αλβανών υπηκόων που αναζητούν εποχική εργασία στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν ειδική για το σκοπό αυτό θεώρηση, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις προβλέψεις της Συνθήκης Schengen, τις οποίες οι ελληνικές Αρχές σέβονται και εφαρμόζουν απαρέγκλιτα".
Συνεχίζοντας βεβαιώνει ακόμη πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των Αλβανών πολιτών που συναλλάσσονται με τις ελληνικές προξενικές αρχές στην Αλβανία, "οι οποίες, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, έχουν κατορθώσει τους τελευταίους μήνες να συντομεύσουν τον χρόνο εξυπηρέτησης από 10 σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ώρα που παραδίδεται κάθε φάκελος από το ταχυδρομείο" και προσθέτει: "Εξυπακούεται ότι οι ελληνικές Αρχές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις στην αποστολή της αλληλογραφίας από τα αλβανικά ταχυδρομεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: