17 Οκτωβρίου 2016

Βρέθηκαν τα συντρίμμια, νεκροί οι πιλότοι

Βρέθηκαν τα συντρίμμια, νεκροί οι πιλότοι
Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώνεται σχετικά με το αεροσκάφος Τσέσνα, το οποίο χάθηκε την Κυριακή μυστηριωδώς από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν πάνω από τα Καλάβρυτα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολεμική Αεροπορία, «τη Δευτέρα 17/10 και περί ώρα 11.58 εντοπίστηκαν από ελικόπτερο ΑΒ-205 της ΠΑ συντρίμμια 2 χιλιόμετρα βόρεια από το parking του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Στις 12.13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο βρήκε τους πιλότους νεκρούς».

Η πυροσβεστική εκτιμούσε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε βόρεια του χιονοδρομικού στον Χελμό , όπου και τελικά βρέθηκε 2 χιλιόμετρα βόρεια του χιονοδρομικού και 2 χιλιόμετρα μακριά από τα συντρίμμια ενός άλλου αεροσκάφους με αμερικάνους επιβαίνοντες που έπεσε πριν 25 χρόνια - στην αρχή μάλιστα δημιουργήθηκε σύγχυση.

Το μοιραίο αεροπλάνο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα προς τα Καλάβρυτα. Ο ένας εκ των πιλότων, ο Σωτήρης Αντωνόπουλος , είχε καταγωγή από το χωριό Μάνεσι των Καλαβρύτων. Πετούσε σε γνωστούς σε αυτόν αιθέρες.

Το Τσέσνα βρέθηκε καρφωμένο σε έλατα με τη μύτη, ενώ είχαν αποκολληθεί τα δύο πτερύγια, Όπως ανέφερε ο πρώτος πυροσβέστης που τους βρήκε, πρόσεξε ότι οι πιλότοι είχαν υποστεί ισχυρά κατάγματα στους αυχένες, ενώ στη συνέχεια απανθρακώθηκαν από τη φωτιά που ακολούθησε την πτώση.
Ο πιλότος Σωτήρης Αντωνόπουλος είναι ο αδικοχαμένος κυβερνήτης του Τσέσνα που κατέπεσε στα Καλάβρυτα
Ο πιλότος Σωτήρης Αντωνόπουλος είναι ο αδικοχαμένος κυβερνήτης του Τσέσνα που κατέπεσε στα Καλάβρυτα


Η πτήση του αεροσκάφους λίγο πριν εξαφανιστεί

Τις κινήσεις του Τσέσνα απαθανάτισε τυχαία την Κυριακή ένας πολίτης, ο Ηλίας Παναγόπουλος από το Διακοπτό. Στις φωτογραφίες του kalavrytanews.com εμφανίζεται το αεροσκάφος, το οποίο ανήκει στην Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Άρτα, να περνά πάνω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.





Στις έρευνες συμμετείχαν μεταξύ άλλων δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού.

ΠΗΓΗ: 
http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: