17 Οκτωβρίου 2016

Η Ελλάδα προειδοποιεί την Αλβανία για το ‘τσάμικο’


Οκτώβριος 17, 2017.


Η Αθήνα προειδοποίησε τα Τίρανα να είναι πιο ‘προσεκτικά’ στο λεγόμενο ‘τσάμικο’, αφού σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Κοτζιά, η Ελλάδα υπερέχει της Αλβανίας, όπως σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.



«Η Ελλάδα υπερέχει σε όλους τους τομείς. Υπάρχει δέκα φορές υψηλότερο ΑΕΠ,  υπερέχουμε στα αμυντικά συστήματα και στην ασφάλεια και στην οικονομία είμαστε πολύ πιο ισχυρότεροι. Αυτοί εξαρτώνται οικονομικά από τις καταθέσεις των μεταναστών, τις επενδύσεις μας και το εξωτερικό εμπόριο. Έχουμε, επίσης, ασύμμετρη εκπροσώπηση στη διεθνή σκηνή. Είναι προτιμότερο να συνεργασθούμε, να είμαστε ρεαλιστές και να συμβάλλουμε στη δημιουργία μια αμοιβαίας επωφελούς σχέσης.


Να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα με βάση το διεθνές δίκαιο και την ευρωπαϊκή παράδοση», δήλωσε ο Κοτζιάς, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel  των Τιράνων.



Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί τσάμηδες, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απελάθηκαν από την Ελλάδα, αφού είχαν διαπράξει εγκλήματα πολέμου για τα οποία «καταδικάστηκαν αμετάκλητα από τα ελληνικά δικαστήρια», όπως σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: