22 Αυγούστου 2016

Εκατομμύρια διαδήλωσαν στην Υεμένη – ΣΟΚ στη Σαουδική Αραβία και στη Δύση

Εκατομμύρια διαδήλωσαν στην Υεμένη – ΣΟΚ στη Σαουδική Αραβία και στη Δύση
Εκατομμύρια Υεμενίτες συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Υεμένης το Σάββατο το πρωί και διαδήλωσαν σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο πολιτικό σώμα που σχηματίσθηκε πρόσφατα για να κυβερνήσει τη χώρα τους,
αλλά και να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο που τους έχει κηρύξει η Σαουδική Αραβία.
Οι δρόμοι της πρωτεύουσας Σανάα πλημμύρισαν από «ποτάμια» αμέτρητων ανθρώπων, τα οποία έσμιξαν στην κεντρική πλατεία Αλ Σαμπέεν της πόλης για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στο Ύπατο Πολιτικό Συμβούλιο, δηλαδή στη νέα κυβέρνηση της χώρας τους.
yemen2
Όλοι κρατούσαν τις σημαίες της Υεμένης και φώναζαν συνθήματα όπως «θα θυσιάσουμε τις ψυχές και το αίμα μας για χάρη της Υεμένης», ενώ από τα μεγάφωνα έπαιζαν πατριωτικά τραγούδια.
Δύο μήνες μετά τη φυγή του Χάντι, η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στην Υεμένη επικεφαλής ενός Συνασπισμού αραβικών κρατών κρατών πραγματοποιώντας αρχικά αεροπορικούς βομβαρδισμούς και στη συνέχεια εισβάλλοντας στη χώρα, για να αποκαταστήσει τον «εκλεκτό» της φυγάδα Πρόεδρο στη θέση του.
Από τότε μαίνεται ένας άγριος πόλεμος, με μεγάλες απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού εξαιτίας των βομβαρδισμών της Σαουδικής Αραβίας.
Οι Υεμενίτες όμως, που είναι γνωστοί σκληροτράχηλοι μαχητές και οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους «αυθεντικούς» Άραβες, έχουν προκαλέσει σοβαρές απώλειες στα στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων αραβικών χωρών του Κόλπου που συμμετέχουν στην εισβολή.
Οι εισβολείς έχουν στρατολογήσει εκατοντάδες μισθοφόρους από χώρες της λατινικής Αμερικής κι αλλού για να πολεμήσουν τους Υεμενίτες, αλλά δεν έχουν καταφέρει να τους νικήσουν, μετά από 16 μήνες πολέμου.
Η νέα κυβέρνηση της Υεμένης, το Ύπατο Πολιτικό Συμβούλιο, αποτελείται από 10 υπουργούς και σχηματίστηκε στις 28 Ιουλίου. Οι πέντε είναι μέλη του Εθνικιστικού Κογκρέσου και οι άλλοι πέντε από το κίνημα Ανσαρουλάχ.
Η νέα κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίηση του κοινοβουλίου, το οποίο έχει καθαιρέσει και τον φυγάδα Πρόεδρο της χώρας.
Εντύπωση παγκόσμια έκανε ότι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το τεράστιο συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα της Υεμένης, η Σαουδική Αραβία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κοντά στην πλατεία τραυματίζοντας και σκοτώνοντας αμάχους.
Να σημειωθεί επίσης ότι το μεγαλειώδες συλλαλητήριο έχει προκαλέσει σοκ στις δυτικές κυβερνήσεις που είχαν «στηρίξει» τη Σαουδική Αραβία.
Η πάνδημη διαμαρτυρία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο λαός της Υεμένης δέχεται επίθεση όχι για την αποκατάσταση της «νομιμότητας», όπως ισχυριζόταν η Σαουδική Αραβία, αλλά καθαρά για ιμπεριαλιστικούς λόγους.
Οι Αμερικανοί, που είχαν ήδη πάρει «μυρωδιά» τι συμβαίνει στην Υεμένη, πρόλαβαν κι έβγαλαν την ουρά τους απέξω από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτόν τον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο.

Στην επόμενη χαρακτηριστική φωτογραφία, τραβηγμένη μέσα από το συλλαλητήριο, βλέπετε τις σαουδαραβικές βόμβες να σκάνε στα γύρω βουνά, αλλά ο λαός να διαδηλώνει άφοβος:

Δεν υπάρχουν σχόλια: