27 Φεβρουαρίου 2016

Β. ΗΠΕΙΡΟΣ: Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ για την απάντηση του «Γραφείου Τύπου του Δήμου Φοινίκης»


Την δική του τοποθέτηση έκανε ο δικηγόρος Ηλίας Θανάσης, στην σημερινή απάντηση στο πρόσφατο άρθρο του, από το Γραφείου Τύπου του Δήμου Φοινίκης και την οποία παρουσιάζουμε αυτούσια παρακάτω: 

Εκπλήσσομαι από την τόσο φθηνή δικαιολογία της ανικανότητας και αδιαφορίας του Δήμαρχου γράφοντας αυτό το κείμενο το «γραφείο τύπου» του Δήμου.

Με το σκούντημα που του έκανα περίμενα μήπως ξυπνήσει και ασχοληθεί με τα φλέγον προβλήματα του Δήμου. Πέτυχα να ξυπνήσω κάποιον στο Δήμο και να υπογράφει ως «γραφείο τύπου» του Δήμου και έκανε την πρώτη «σοβαρή» ανακοίνωση τύπου. Μακάρι μετά αυτού να κάνει και άλλες ανακοινώσεις και να ενημερώνει τους Δημότες για κάθε δραστηριότητα του.

Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ για την απάντηση του «Γραφείου Τύπου του Δήμου Φοινίκης».

Έχω να πω τα εξής:

1. Όπως λέω και στην τελευταία παράγραφο του άρθρου μου, θεώρησα χρέος μου να γράψω κάποια πράγματα ελπίζοντας πως με αυτή την κρητική να διορθωθούν κάποια πράγματα και όχι να συκοφαντήσω γιατί στο άρθρο μου δεν υπάρχει καμία συκοφαντία αλλά στοιχεία. 

2. Το ύφος της απάντησης του Δήμου, μου θύμισε την απάντηση του πρώην Έπαρχου Αλύκου Χρήστου Καίση (πολύ πιθανόν να έχουν τον ,ίδιο/α συντάκτη). Όταν είχα παρέμβει τότε με ένα αντίστοιχο άρθρο, ο Καίσης αντί να απαντήσει στα ερωτήματα μου έψαχνε ψήλους στα άχυρα για να με κατηγορήσει χωρίς να δώσει καμιά απάντηση. Για το μόνο που πήρα απάντηση σε αυτά που έγραψα τώρα είναι ότι είχα λάθος σε μια ημερομηνία που ήταν Νοέμβριος αντί για Δεκέμβριος και ότι αυτές οι υποθέσεις στο πρωτοδικείο είχαν αντίδικο τις Επαρχίες και επειδή τώρα έγιναν Δήμος δεν μπορούσε να πάει στο εφετείο!!! Αυτή η απάντηση με λύπησε γιατί η ανευθυνότητα σας είναι μεγαλύτερη από όσο νόμιζα.

3. Χαίρομαι που η Δήμος Φοινίκης έχει Γραφείο Τύπου και είναι πολύ τιμητικό για μένα ότι έκανε την παρθενική του εμφάνιση απαντώντας σε μένα. 

4. Πράγματι επέλεξα επίτηδες την φωτογραφία με τον Κώτσο, είναι πραγματική και δεν είναι ούτε μοντάζ ούτε συκοφαντία. Το έκανα γιατί με ενοχλεί πάρα πολύ που ένας άνθρωπος σαν τον Κώτσο Κοκδήμα που σέρνει το χορό του μίσους κατά του ελληνισμού να έχει τον παραμικρό λόγο στο Δήμο Φοινίκης. Με αυτή τη διοίκηση δεν έχει μόνο λόγο αλλά και χέρι και πόδι. 

5. Θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα αλλά μάλλον δεν έχει νόημα γιατί αφού δεν δόθηκαν απαντήσεις για το πρώτο άρθρο πώς να ελπίζω για το δεύτερο. Θα πω μόνο να διαβάσετε καλά και το πρώτο άρθρο και αυτήν την απάντηση, γιατί είπα και μόνος μου πως τα ζητήματα μας είναι δύσκολα και δε λύνονται με μαγικό ραβδί. Το να κάνετε αυτοκριτική και να παραδεχτείτε ότι ξεκινήσαμε στραβά δεν είναι κακό , μάλλον είναι η καλή αρχή! 

6. Μην δικαιολογήστε με τιποτένια επιχειρήματα να αποδείξετε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις δικαστικές υποθέσεις ο Δήμαρχος, γιατί και αυτό τον ενοχοποιεί. Έχω αποδείξεις ότι γνώριζε γ’αυτές τις υποθέσεις που αναφέρθηκα αλλά και για άλλες που επέλεξε τον εύκολο δρόμο της αδιαφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: