24 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΒΑΝΙΑ: Αλβανία Νέος δρόμος για τις Αλβανικές Άλπεις (Φώτο)

λβανία. Ένα έργο που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το χειμερινό τουρισμό στην Αλβανία, παρουσίασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, στην προσωπική σελίδα του στο Facebook. Πρόκειται για το νέο δρόμο που θα συνδέει την Σκόδρα με την περιοχή Βερμός (Vermosh) και τις Αλβανικές Άλπεις.

Ο δρόμος έχει ανακατασκευαστεί σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρτ. Το ξεχωριστό σε αυτήν την διαδρομή, είναι οτι έχει δοθεί στον ταξιδιώτη η δυνατότητα να απολαύσει αυτήν την διαδρομή, μέσω ειδικών χώρων στάθμευσης και αναψυχής.
Οι Αλβανικές Άλπεις είναι μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αλβανίας. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή αυξάνεται σταθερά όχι μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες άλλα και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αλβανία Νέος δρόμος για τις Αλβανικές Άλπεις  (1)
Αλβανία Νέος δρόμος για τις Αλβανικές Άλπεις  (2)
 Αλβανία Νέος δρόμος για τις Αλβανικές Άλπεις  (3)
Αλβανία Νέος δρόμος για τις Αλβανικές Άλπεις  (6)
Αλβανία Νέος δρόμος για τις Αλβανικές Άλπεις  (7)
Αλβανία Νέος δρόμος για τις Αλβανικές Άλπεις  (9)
Αλβανικές Άλπεις
Οι Αλβανικές Άλπεις αποτελούν το νοτιότερο τμήμα των μεγάλων Δειναρικών Άλπεων, οι οποίες σχηματίστηκαν κατά την αλπική ορογένεση. Οι Δειναρικές Άλπεις ξεκινούν από τη δυτική Σλοβενία και αφού διασχίσουν την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, ακολουθώντας πορεία παράλληλη προς τις ακτές της Αδριατικής, καταλήγουν στο σχηματισμό των βόρειων Αλβανικών Άλπεων.
Η διάταξη των βόρειων Αλβανικών Άλπεων ακολουθεί τη γενικότερη φορά των Δειναρικών Άλπεων από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με το υψόμετρο να κυμαίνεται ανάμεσα στα 2.100 μ. και 2.400 μ., ενώ πολύ συχνά ανεβαίνει και πάνω από τα 2.500 μ.
Οι κυριότερες κορυφές εδώ είναι η Γεζέρτσα με υψόμετρο 2.693 μ. και η Ρεσίτ με υψόμετρο 2.552 μ. Οι βόρειες Αλβανικές Άλπεις εκτείνονται μέχρι και τον ποταμό Δρίνο, ο οποίος σχηματίζεται από τη συνένωση του Λευκού Δρίνου, που πηγάζει από το γιουγκοσλαβικό έδαφος, και του Μαύρου Δρίνου, που πηγάζει από το σκοπιανό έδαφος. Η κοίτη του ενιαίου Δρίνου θεωρείται και το νότιο φυσικό σύνορο των βόρειων Αλβανικών Άλπεων.
Στα ανατολικά ο Μαύρος Δρίνος αποτελεί το φυσικό όριο των ανατολικών Αλβανικών Άλπεων, που εκτείνονται παράλληλα με τα σύνορα με τα Σκόπια και το Κόσοβο, ακολουθώντας σταθερή φορά από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Στις ανατολικές Αλβανικές Άλπεις βρίσκεται και η ψηλότερη κορυφή της χώρας, η Κοράμπι, με υψόμετρο 2.751 μ.
ΠΗΓΗ: http://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: