2 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΒΑΝΙΑ: Νέα ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα



Οκτώβριος 2, 2015.
Στην πολεμική αεροπορία της Αλβανίας, προστέθηκαν δύο νέα ελικόπτερα και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Άμυνας.


Στην αεροπορική βάση Φάρκα, έγινε η τελετή της παράδοσης των δύο ελικοπτέρων τύπου « EC-145» SAR ( έρευνας και διάσωσης) και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα της κατηγορίας «Lince» για την στρατιωτική αστυνομία.

Στην παράδοση ήταν παρόντες η υπουργός Άμυνας Mimi Kodheli, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων,  υποστράτηγος Jeronim Bazo, ο διοικητής της πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Vladimir Avdia, ο πρέσβης της Γαλλίας στα Τίρανα, Bernard Fitoussi, ο επιτετραμμένος της Ιταλίας, Marcello Cavalcaselle, στρατιωτικοί ακόλουθοι διαπιστευμένοι στη χώρα κ.ά.



Τα νέα ελικόπτερα είναι για την ολοκλήρωση του προγράμματος του εκσυγχρονισμού της πολεμικής αεροπορίας της Αλβανίας με έξι νέα ελικόπτερα τα οποία λειτουργούν με τα ίδια πρότυπα των στρατών της Συμμαχίας και αποτελούν μια προστιθέμενη αξία για τη διασφάλιση και τη βελτίωση της ασφάλειας και των αεροπορικών υπηρεσιών στο εσωτερικό της χώρας», είπε η υπουργός Kodheli.

Με την ευκαιρία αυτή, ευχαρίστησε την υποστήριξη της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, αλλά και όλους τους εκπροσώπους και εκπαιδευτές των φιλικών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: