6 Σεπτεμβρίου 2015

Πεκίνο: Η Κίνα είναι έτοιμη για αξιόπιστη και μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη Ρωσία


Πεκίνο: Η Κίνα είναι έτοιμη για αξιόπιστη και μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη Ρωσία

Στην ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για στήριξη των αναπτυξιακών επενδύσεων στην Άπω Ανατολή αναφέρθηκε ο Α' Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας της Κίνας Γουάνγκ-Γιάνγκ.

Με δηλώσεις που έκανε από το Βλαδιβοστόκ όπου βρίσκεται στα πλαίσια της συμμετοχής της χώρας του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (Eastern Economic Forum - EEF), ο Γουάνγκ – Γιάνγκ σχολίασε την ομιλία Πούτιν:
«Ο πρόεδρος Πούτιν έκανε μια πολύ σημαντική ομιλία χθες στο φόρουμ, αποτυπώνοντας με λεπτομερή περιγραφή το σχέδιο ανάπτυξης που είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει στην Άπω Ανατολή η ρωσική κυβέρνηση. Ρωσία και Κίνα θα πρέπει άμεσα να εστιάσουν σε νέες συνεργασίες για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.. Η συνεργασία στον τομέα της οικονομίας υπόκειται στους νόμους της αγοράς, ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι και αμοιβαία επωφελής».

Στην αποστολή του Πεκίνου στο ΕEF 2015 συμμετέχει πολυάριθμο κυβερνητικό κλιμάκιο (10 υπουργοί και οι κυβερνήτες από 4 περιφέρειες). Όπως συμπλήρωσε ο Γουάνγκ- Γιάνγκ, περισσότερες από 200 κινεζικές εταιρείες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής- τελικά συμμετέχουν μόνο 75: «Δεκαπέντε από τις εταιρείες είναι αληθινοί κολοσσοί, μιας και τα συνολικά έσοδα του περασμένου ξεπέρασαν το 1,7 δισ. δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί με το 1/6 του κινεζικού ΑΕΠ».

«Με την ενεργό συμμετοχή μας θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα προς τα έξω πως η Κίνα είναι έτοιμη και πρόθυμη να αποτελέσει έναν μακροπρόθεσμα αξιόπιστο εταίρο της Ρωσίας» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του κινεζικού Συμβουλίου Επικρατείας.

Στο πρώτο EEF που ολοκληρώνεται σήμερα στο Βλαδιβοστόκ, οι διαλέξεις, οι συζητήσεις και οι παρουσιάσεις επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση και στήριξη νέων επενδυτικών ευκαιριών για την ανάπτυξη της Άπω Ανατολής. 

Πηγή: TASS
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης από 
http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: