12 Ιουνίου 2015

Ο χρόνος τελειώνει

Έντονες είναι οι πιέσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία των δύο πλευρών εντός των επόμενων ημερών.

Ο πρόεδρος του Eurogroup έστειλε την Παρασκευή μήνυμα στην κυβέρνηση να παρουσιάσει «σοβαρές προτάσεις» για την επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ ο επικεφαλής της Κομισιόν δήλωσε ότι θα συζητήσει εκ νέου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Ειδικότερα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «οι συζητήσεις με την Ελλάδα έχουν σταματήσει μέχρι η Αθήνα να παρουσιάσει “σοβαρές προτάσεις” για το δημοσιονομικό».



Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από αυτόν και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Μπορούν να έλθουν με εναλλακτικές, αλλά τότε θα πρέπει να είναι κατάλληλες. Όσο δεν τις έχουμε αυτές, τα πράγματα θα γίνονται δύσκολα» τόνισε.

Παράλληλα, ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι «η απόφαση του ΔΝΤ να αποσύρει την ομάδα του από τις Βρυξέλλες δεν σημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα».

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μεταφράσει την κίνηση του ΔΝΤ σαν απόφαση να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις. Είχα εκτεταμένη συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό το βράδυ της Πέμπτης και πιθανώς θα το ξανακάνω στις επόμενες ημέρες... νομίζω ότι μια λύση είναι απαραίτητη» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: