2 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΒΑΝΙΑ: Στο έλεος των πλημμύρων το Νότιο τμήμα της χώρας



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί οι νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας                                             λόγω των πλημμυρών από της σφοδρές βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών.
Χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης γης και περίπου 300 σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες πλημμύρισαν από τα νερά των ποταμών μετα την κατάρρευση φραγμάτων στους νομούς του Φιερι και του Αυλώνα.
Στα νοτιοανατολικά της χώρας, στο Σκραπαρι, 6 χωριά εκκενώθηκαν μετά την πλημμύρα και εκατοντάδες κάτοικοι μεταφέρθηκαν με την βοήθεια των δυνάμεων του στρατού και της αστρονομίας σε ασφαλές περιβάλλον.

Στο Ελμπασάν μια παλιά γέφυρα κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά μικρού ποταμού.
Η αρχές κάλεσαν τους πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στις πόλεις του Νότου, να ακυρώσουν τα ταξίδια τους και να περιορίσουν της κινήσεις, διότι η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα μετα την κατάρρευση φραγμάτων σε διάφορα σημεία των ποταμών, που θέτουν σε κίνδυνο τους εθνικούς άξονες.
Σε πολλές περιοχές της χώρας έχει διακοπεί του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και σε μερικές περιοχές στο βορρά, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που έχουν απομονώσει πολλά ορεινά χωριά.




Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: