5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια :4-1 μένει στο κόλπο για την 5άδα

ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια :4-1 μένει στο κόλπο για την 5άδα  (video)
Με τον Μπράνα Ίλιτς να σερβίρει και τους παίκτες τους Τσουκαλά (8'), Μανιά (15') και Τζημόπουλο (18', 35') να αξιοποιούν τις ασίστ του Σέρβου και την τραγική εικόνα της άμυνας της Βέροιας, ο ΠΑΣ έκανε... πάρτι από τις στημένες φάσεις και πήρε ένα σπουδαίο
τρίποντο, παραμένοντας σε ευρωπαϊκή τροχιά.
Το πείραμα των τριών
Ο Κάρλος Γκρανέρο βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα στα προηγούμενα παιχνίδια παρέταξε τη Βέροια με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, «πείραμα» που όπως τελικά  αποδείχθηκε, περισσότερο μπέρδεψε, παρά θωράκισε τη γραμμή του.
Το ματς «στράβωσε» από την αρχή για τους φιλοξενούμενους, που άφησαν τα προβλήματά τους στην άμυνα να φανούν από πολύ νωρίς. Μόλις στο 3' ο Τσουκαλάς βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή του Καντιμοίρη, με τον γκολκίπερ της Βέροιας να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του.
Στημένο και γκολ!
Όπως φάνηκε, αυτή ήταν η... προειδοποιητική βολή των παιχτών του Γιάννη Πετράκη, που πέντε λεπτά αργότερα κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τσάβες εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Καντιμοίρης απέκρουσε, αλλά ο Τσουκαλάς βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, παίρνοντας το «ριμπάουντ» και πλασάροντας σε κενή εστία για το 1-0.
Η υπεροχή του ΠΑΣ στον αγωνιστικό χώρο, σφραγίστηκε με ένα ακόμη γκολ στο 15'. Το κόρνερ του Ίλιτς από αριστερά, βρήκε τον Καντιμοίρη να κάνει τραγική έξοδο και ο Μανιάς εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.
Δεν πέρασαν ούτε τρία λεπτά για να φτάσει ο ΠΑΣ και σε τρίτο γκολ. Το φάουλ του Ίλιτς από δεξιά βρήκε τον Τζημόπουλο, που πλάσαρε τον Καντιμοίρη για το 3-0.
Ο Κοροβέσης έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 28' πλασάροντας απογοητευτικά άουτ, μετά την ενέργεια του Τσάβες από δεξιά, ενώ δύο λεπτά μετά Τζημόπουλος και Μανιάς δεν κατάφεραν να βγουν στην πορεία της μπάλας, ύστερα από την κεφαλιά του Μπέριου στο πρώτο δοκάρι.
Οι χαμένες ευκαιρίες δεν είχαν όμως αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια των παικτών του ΠΑΣ, που στο 35' βρήκαν τον -ίδιο- τρόπο για να φτάσουν στο τέταρτο γκολ. Νέα στημένη φάση, εκτελεστής ο Ίλιτς από δεξιά, ο Τζημόπουλος αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και το 4-0 ήταν πλέον τυπική διαδικασία.
Ζωή στη Βέροια
Κάπου εκεί, ήρθε η αντίδραση της Βέροιας, που ανέβηκε στο γήπεδο και προσπάθησε κυρίως με γεμίσματα να φτάσει στην περιοχή των γηπεδούχων. Η μία φορά που έπαιξε χαμηλά τη μπάλα, στο 44', αυτή έφτασε στα πόδια του Μαραγκού έξω από την περιοχή, που σούταρε για να δει τον Βελλίδη να πέφτει εντυπωσιακά για να διώξει σε κόρνερ.
Ένα λεπτό αργότερα κατάφερε να φτάσει και στο γκολ. Ο Μπεν έγινε αποδέκτης της μπάλας από δεξιά μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, γύρισε ωραία στο δεύτερο δοκάρι και ο Βεργώνης πλάσαρε τον εξουδετερωμένο Βελλίδη για το 4-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Συντήρηση και... παράδοση
Με το σκορ σε αυτά επίπεδα, το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Οι γηπεδούχοι κράτησαν δυνάμεις και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν μάλλον παραδομένοι στη μοίρα τους, αφού παρά τις τακτικές αλλαγές του Γκρανέρο, ο τρόπος παιχνιδιού τους δεν άλλαξε στο ελάχιστο. Με τον ικανότερο παίκτη τους στο ψηλό παιχνίδι στον πάγκο, η Βέροια συνέχισε να γεμίζει στην περιοχή του ΠΑΣ, εκεί όπου οι παίκτες του Πετράκη καθάριζαν κάθε φάση.
Με τον Τσάβες και τον Ίλιτς να έχουν κάποιες καλές στιγμές και τους φιλοξενούμενους να απειλούν μόνο με σουτ απελπισίας και νεύρων έξω από την περιοχή, έκλεισε η εικόνα του β' μέρους στους Ζωσιμάδες. Το τελικό αποτέλεσμα, έδωσε στον ΠΑΣ τρεις βαθμούς που τον φέρνουν στην έκτη θέση της βαθμολογίας, πάνω και από την Ξάνθη και μόλις τέσσερις πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs. Η Ξάνθη, μοιάζει βυθισμένη στα αγωνιστικά της προβλήματα, που έχουν φέρει και αυτήν την κοιλιά που αντιμετωπίζει με την έναρξη του δεύτερου γύρου.
MVP: Ο Μπράνα Ίλιτς. Ο Σέρβος μπορεί να μη βρήκε δίχτυα -αν και το κυνήγησε στο δεύτερο μέρος-, αλλά κατάφερε με τρεις ασίστ στα τέσσερα γκολ του ΠΑΣ, να κλέψει την παράσταση και από τους παίκτες που σκόραραν.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος. Ο έμπειρος μέσος πέτυχε δύο γκολ για την ομάδα των Ιωαννίνων, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να κυριαρχήσει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στο χώρο του κέντρου.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα της Βέροιας... Το πείραμα του Γκρανέρο με τριάδα σέντερ μπακ στο πρώτο ημίχρονο, κόστισε πολύ περισσότερο απ' όσο ίσως θα μπορούσε και ο ίδιος να φανταστεί, αποδιοργανώνοντας εντελώς την άμυνα της ομάδας του, που δέχθηκε τέσσερα γκολ από παίκτες που βρέθηκαν αμαρκάριστοι μέσα στην περιοχή της...
Η ΓΚΑΦΑ: Του Γιώργου Καντιμοίρη. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, αν και έχει το ελαφρυντικό ότι δεν... βοηθήθηκε από την εικόνα της άμυνάς του, χρεώνεται την τραγική έξοδό του στο δεύτερο γκολ του ΠΑΣ.
ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος είχε ένα μάλλον εύκολο ματς να διευθύνει και πήρε εν γένει σωστές αποφάσεις. Πέρασε εντελώς απαρατήρητος, πράγμα που δείχνει πως έκανε σωστά τη δουλειά του.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΣ πήρε μία νίκη πολύ πιο εύκολα απ' όσο ίσως θα περίμενε και ο ίδιος και έκανε... άλμα Ευρώπης, αφού προσπέρασε την Ξάνθη και βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση, τέσσερις βαθμούς μακριά από την είσοδό του στα playoffs. Αν η ομάδα του Πετράκη συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, δικαιούται να ονειρεύεται ευρωπαϊκά. Άλλωστε, άφησε πίσω της τέσσερις βαθμούς τη χαμένη Βέροια, η οποία δείχνει να μην μπορεί να ξεπεράσει την αγωνιστική κοιλιά που κάνει στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (83' Γιάκος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης (77' Χαρίσης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβες (70' Ακόστα), Ντάσιος
Βέροια (Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές, Αμαραντίδης (46' Βάσκεθ), Ραούλ Μπράβο, Μαραγκός, Όστοϊτς, Βεργώνης, Καλτσάς, Μπεν, Τάτος (66' Κάμπορα), Ναζλίδης (63' Ντουμίτρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: