11 Ιανουαρίου 2015

Εμπρηστική επίθεση σε εφημερίδα του Αμβούργου


Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 2.00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 3.00 ώρα Ελλάδας) σε γερμανική εφημερίδα που είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από το περιοδικό«Charlie Hebdo».

Άγνωστοι έριξαν πέτρες και πέταξαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο κτήριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα, στο ΑμβούργοΠρόκειται για την tabloid εφημερίδα «Hamburger Morgenpost».  Άγνωστοι έριξαν πέτρες και πέταξαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο κτήριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα, στο Αμβούργο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Τα γραφεία τυλίχθηκαν στις φλόγες.

To Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες ή νεκροί. Δύο αίθουσες υπέστησαν ζημιές και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα.

Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι.

Στον λογαριασμό της εφημερίδας στο Τwitter επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε εμπρηστική επίθεση: «Είναι αλήθεια: Απόψε έγινε εμπρησμός στην εφημερίδα μας».

Όπως πολλές ακόμη γερμανικές εφημερίδες, η «Hamburger Morgenpost», υπό τον τίτλο «Τόση ελευθερία πρέπει να είναι δυνατή», είχε αναδημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα της τρία σκίτσα τoυ γαλλικού σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» μετά την επίθεση στα κεντρικά του γραφεία στο Παρίσι από δύο ακραίους ισλαμιστές, οι οποίοι σκότωσαν 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε σκιτσογράφους. 

Η εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί ότι η επίθεση κατά της εφημερίδας έχει σχέση με τη δημοσίευση των σκίτσων αυτών, αλλά τόνισε ότι αποτελεί βασική υπόθεση προς διερεύνηση.

Επικαλούμενη πηγή της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, η γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag» εκτιμά σήμερα ότι με τη σφαγή στο «Charlie Hebdo» πιθανόν να ξεκινά κύμα επιθέσεων στην Ευρώπη από τρομοκράτες τζιχαντιστές. Η αμερικανική NSA υπέκλεψε επικοινωνίες στις οποίες ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο προανήγγελλαν νέες επιθέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.














ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: