22 Οκτωβρίου 2014

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Στο 40% η πρόοδος, το 2015 ξεκινά το Λαμία-Ξυνιάδα

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Στο 40% η πρόοδος, το 2015 ξεκινά το Λαμία-Ξυνιάδα
Απρόσμενα καλά πάει η κατασκευή του κεντρικού τμήματος του αυτοκινητόδρομου της Κεντρικής Ελλάδας, γνωστότερου ως Ε65. Το Ξυνιάδα-Τρίκαλα έχοντας ως σύμμαχο τις περιορισμένες ανάγκες σε μεγάλα τεχνικά (σήραγγες-γέφυρες) κατάφερε σε 9 μήνες να υπερδιπλασιάσει την πρόοδο στο έργο.


Το νούμερο είναι εντυπωσιακό, καθώς με τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου η η πρόοδος του έργου είναι μία ανάσα από το 40% (39,2%). Στα 3 εργοτάξια σε Τρικαλα, Καρδίτσα, Ανάβρα εργάζονται 781 άτομα ενώ σε όλο το μήκος των έργων κινούνται 652 μηχανήματα έργου και φορτηγά.

Από τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημοσίων Έργων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τη συμμετοχή των βουλευτών της Ν.Δ. από τους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας, έγινε γνωστό πως το Ξυνιάδα-Τρίκαλα, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του 2015.

Ένα από τα σημαντικότερα νέα είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε να ξεκινούν οι εργασίες στο νότιο άκρο Λαμία-Ξυνιάδα. Άγνωστο παραμένει πόσος χρόνος θα χρειαστεί η ολοκλήρωση του. Συνολικά το τμήμα Λαμία-Τρίκαλα θα διανύεται σε περίπου 1 ώρα ενώ τη χρηματοδότηση του νότιου άκρου θα την έχουμε από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020 και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές-Περιβάλλον".

Ομιχλώδες παραμένει το βόρειο άκρο Τρίκαλα-Εγνατία καθώς πρέπει να οριστικοποιηθεί η νέα χάραξη και να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: