8 Δεκεμβρίου 2013

Τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα εγκληματικότητας στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές της Αλβανίας

ΑΘΗΝΑ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Εχθές, στις 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση στην Αλβανική πρεσβεία μεταξύ του Πρέσβη κύριου Dashnor Dervishi και εκπροσώπων Βορειοηπειρωτικών φορέων με σκοπό να συζητηθούν μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.
Η επιτροπή αποτελούνταν από τον κύριο Γεώργιο Τζομάκα αντιπρόεδρο της Ομόνοιας, τον Αριστοτέλη Πάνο πρόεδρο στην ομοσπονδία Πογωνίου, την Μαρία Μπολάνου πρόεδρο της ενώσεως Χειμαρριωτών και την Λαμπρινή Στέφου Γ. Γραμματέα Νεολαίας Βορειοηπειρωτών. Η συζήτηση κινήθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες.
Τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα εγκληματικότητας στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές της Αλβανίας, ζητώντας την προστασία των πολιτών μέσω της αστυνόμευσης σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις. Η ασφάλεια είναι το κύριο μέλημα κάθε δημοκρατικής πολιτείας και οφείλει να διατηρεί ειρηνικό κλίμα.

Επισημάνθηκε επίσης, το πρόβλημα υφαρπαγής περιουσιακών στοιχείων από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι και ως Αλβανοί πολίτες θα πρέπει να τυγχάνουν σωστής αντιμετώπισης από την δικαιοσύνη.
Μεταξύ των άλλων, αναλύθηκε και το θέμα των τοπωνυμίων στο οποίο ο κ. Dervishi υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε στάδιο επίλυσης.
Τέλος, λόγος έγινε για την επιστροφή των Β.Ηπειρωτών στις πατρογονικές τους εστίες, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τoν ρατσισμό που βιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: