9 Δεκεμβρίου 2013

Η Αλβανία δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Αλβανία δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ενα συνέδριο για την εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αλβανία διοργάνωσε σήμερα στα Τίρανα εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Συνήγορος του Πολίτη Ιγκλι Τοτοζάνι. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης, ξένοι διπλωμάτες και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών οι οποίοι συζήτησαν την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα.
Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στο συνέδριο ήταν o πρόεδρος του ΚΕΑΔ και συγχρόνως αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής κ. Βαγγελης Ντούλες.

Μιλώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αλβανία ο κ. Ντούλες  είπε ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει κάνει ελάχιστα για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην χώρα.
«Τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει πολλά σε αυτό το πλαίσιο, συχνά οι πολίτες έχουν πέσει θύματα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους από φορείς της τοπικής ή της κεντρικής εξουσίας» τόνισε ο κ. Ντούλες.
«Η Βουλή υποστηρίζει σθεναρά το θεσμό του Συνήγορου του Πολίτη καθώς και το έργο που έχει επιτελέσει, ιδιαίτερα τις εκθέσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Ελληνας αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής.
Ο κ. Ντούλες μίλησε επίσης και για τον άνεμο της αλλαγής που θα φέρει το Αλβανικό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με φορείς που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Είναι προβληματική η μη εξέταση των εκθέσεων αυτών στο Κοινοβούλιο. Θα αλλάξουμε αυτή την κατάσταση μέσω της συνεργασίας με τον φορέα αυτό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ντούλες.
ΠΗΓΗ: http://www.aftonomi.gr
 Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια: