26 Σεπτεμβρίου 2013

Με συντριπτική πλειοψηφία η εκλογή του Βαγγέλη Ντούλε στην θέση του αντιπροέδρου της αλβανικής βουλής

Με συντριπτική πλειοψηφία η εκλογή του Βαγγέλη Ντούλε στην θέση του αντιπροέδρου της αλβανικής βουλής

Στην θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής της Αλβανίας, εξελέγη σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία (104 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ, 4 τάχθηκαν κατά και 6 απείχαν) ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες. 

Ο κ. Ντούλες είχε προταθεί για την θέση του αντιπροέδρου από την Κ.Ο. του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ όπως δείχνει και τα αποτελέσματα η υποψηφιότητά του έλαβε ευρεία αποδοχή καθώς ψηφίστηκε και από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι, για πρώτη φορά από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος δεν υπάρχει ελληνικής καταγωγής υπουργός στην κυβέρνηση, είχε αναφερθεί στην ανάθεση της θέσης του αντιπρόεδρου της Βουλής στον κ. Ντούλε, σημειώνοντας: "είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Ντούλε θα συμβάλει, με την ωριμότητα και την εμπειρία του, στην καλή διαχείριση του κοινοβουλευτικού έργου".
Υπενθυμίζεται πως το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι η διαχρονική φωνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην αλβανική βουλή.
ΠΗΓΗ: http://aftonomi.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: