26 Ιουλίου 2012

Ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ και ο Πύρρος Δήμας σε επίσημη επίσκεψη σε Τίρανα και Χιμάρα!


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!

Όπως δημοσιεύει η Αλβανική εφημερίδα Shekulli, ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμα θα τελέσουν επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία. 
Τα λόγια για τον Δήμα περιττεύουν, ενώ για τον Τζόρτς Τένετ, είναι γνωστό ότι ο έχει Βορειοηπειρωτική καταγωγή από τη Χειμάρρα και μέχρι σήμερα το όνομά του προκαλεί δυσφορία αν όχι τρόμο στην Αλβανική πολιτική σκηνή. Ο πρώην αρχηγός των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών (ShIK) Bashkim Gazidede, τον είχε κατηγορήσει ως τον υποκινητή για τον παρολίγον εμφύλιο πόλεμο το 1997 στην Αλβανία.

Η επίσκεψη των "παιδιών της Χειμάρρας" θα είναι επίσημη και σύμφωνα με το δημοσίευμα θα υπάρξει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα. Από την περιοδεία δεν θα μπορούσε να λείψει η επίσκεψη στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη Χειμάρρα, άλλωστε ο κ. Τένετ έχει αναρριχηθεί και Πολιτιστικός Πρεσβευτής της Χειμάρρας από την κοινότητα.

Ο Τένετ παρότι έχει αποχωρήσει από την ηγεσία της πανίσχυρης CIA, του έχει ανατεθεί από τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα αρμοδιότητα για τα ζητήματα ασφαλείας στη Μεσόγειο.

Τι να μας επιφυλάσσει άραγε αυτή η επίσκεψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: