24 Ιανουαρίου 2012

Ρουμανία: Η Ορθόδοξη Εκκλησία της ανησυχεί για την κρίση


Το ρουμανικό πατριαρχείο ανακοίνωσε ότι στην Ιερά Σύνοδο της 15-16ης Φεβρουαρίου θα ασχοληθεί με την κρίση της ρουμανικής κοινωνίας

Ιανουάριος 24, 2012.
Βουκουρέστι.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας κάλεσε την κυβέρνηση να επιτύχει έναν ευρύτερο διάλογο για την επίλυση της κρίσης που προκάλεσε το κύμα απεργιών στη χώρα.
«Είναι απαράδεκτο να  είναι αδιάφορη όταν οι άνθρωποι της Ρουμανίας είναι βαθειά απογοητευμένοι», δήλωσε εκπρόσωπος της  ρουμανικής εκκλησίας σε πρακτορείο ειδήσεων.


Στη Ρουμανία, το 90 τοις εκατό των πολιτών είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί και απολαμβάνουν μεγάλης εκτίμησης και επιρροής στην κοινωνία.
Ωστόσο η εκκλησία βρίσκεται συνήθως στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, έτσι αυτή η ασυνήθιστη κίνηση επιβεβαιώνει ότι η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.
Οι πολίτες εδώ και δέκα ημέρες διαμαρτύρονται  και απαιτούν την κατάργηση των μέτρων λιτότητας και την παραίτηση του προέδρου Τράϊαν Μπασέσκου και της κυβέρνησης.
Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ρουμανικό κράτος υπήρξε και η παρέμβαση του πρώην βασιλιά της Ρουμανίας, Μιχαήλ, ο οποίος τόνισε ότι « οι πολιτικοί πρέπει να ανταποκρίνονται στις θεμιτές ανησυχίες του ρουμανικού λαού».
Σημειώνεται ότι οι διαμαρτυρίες στη Ρουμανία δεν είναι συνηθισμένο κοινωνικό φαινόμενο όπως λόγου χάριν είναι στην Ελλάδα, την Ιταλία ή την Γαλλία, αλλά είναι οι μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας, σημειώνει το δημοσίευμα.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: