24 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΒΑΝΙΑ: Από το όπλο του Διοικητή της φρουράς του Μπερίσα σκοτώθηκε ένας εκ των διαδηλωτών της 21ης Ιανουαρίου 2011

Άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των δολοφονιών της 21ης Ιανουαρίου 2011
 
Ένα χρόνο μετά και αφού  το αμερικανικό FBI παρέδωσε επίσημα στις αλβανικές εισαγγελικές αρχές το πόρισμά του, άρχισε πλέον να ξετυλίγεται το κουβάρι των δολοφονιών της 21ης Ιανουαρίου 2011 κατά την τότε διαδήλωση της αντιπολίτευσης μπροστά στο Πρωθυπουργείο στα Τίρανα.
Σήμερα η Γενική Εισαγγελέας κ. Ινα Ράμα εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τρείς εμπλεκόμενους, μέλη της πρωθυπουργικής φρουράς. Έτσι κλήθηκε να απολογηθεί ο διοικητής της φρουράς αυτής Ντρέα Πρέντι, από το πιστόλι του οποίου, σύμφωνα πάντα με το FBI, έγιναν ένδεκα πυροβολισμοί. Μία σφαίρα από το πιστόλι του σκότωσε και τον άτυχο Φαούκ Μύρταϊ, ενώ οι υπόλοιπες βρέθηκαν καρφωμένες στα γύρω δέντρα  του πρωθυπουργικού μεγάρου .
Ο μέχρι σήμερα διοικητής
της φρουράς Πρέντι
Επίσης κλήθηκε στην εισαγγελία και ο τεχνικός ο οποίος έσβησε την ίδια μέρα αργά το βράδυ από το σέρβερ του πρωθυπουργικού μεγάρου ό,τι έχει βιντεοσκοπηθεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Οι ειδικοί του FBI ως προς αυτό αναφέρουν πως στις 12 το βράδυ οι βιντεοσκοπήσεις μεταφέρθηκαν σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο και σβήστηκαν εντελώς από το σέρβερ.
Ωστόσο, πριν οι τρεις εμπλεκόμενοι κληθούν από την εισαγγελία, ο αλβανός πρωθυπουργός Μπερίσα καθαίρεσε τον διοικητή.
από: www.deropoli.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: