4 Δεκεμβρίου 2011

Έτος απογραφής το 2012 για την «Ομόνοια»

Εντάσεις χωρίς ουσία στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο.
Συνήλθε σήμερα, στους Αγίους Σαράντα, το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, με ημερήσια διάταξη:
α) τη συζήτηση για την απογραφή πληθυσμού που έγινε στην Αλβανία τον προηγούμενο Οκτώβριο,
β) την πρόταση για απογραφή των απανταχού Βορειοηπειρωτών με πρωτοβουλία της οργάνωσης
γ) διάφορα θέματα.


Η απογραφή
Η «γενική» διαπίστωση των παρευρισκομένων στη συζήτηση ήταν η ορθότητα της απόφασης για αποχή και ότι στο θέμα της μη αναγνώρισης των αποτελεσμάτων, όπως τόνισε στην ανάλυση του ο κος Μπολάνος, αποκτήθηκαν νέες συμμαχίες, όπως αυτή της Καθολικής Εκκλησίας η οποία δήλωσε πως δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα . Στην τοποθέτηση του ο κ. Ντούλες εξέφρασε την απογοήτευση του γιατί κάποιοι τοποθετήθηκαν δημοσίως κατά των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου και για τον ρόλο θεσμικών οργάνων όπως κάποιων έπαρχων που δεν υποστήριξαν όσο έπρεπε την αποχή.
Διαφορετική άποψη εκφράστηκε από το μέλος του ΓΣ Λεωνίδας Παππάς ο οποίος είπε ότι «εδώ δεν ήρθαμε να ευλογήσουμε τα γένια μας για το πόσο σωστή ήταν η απόφαση αλλά για το αποτέλεσμα μιας απόφασης. Είχα πει στο προηγούμενο ΓΣ ότι δεν είμαστε έτοιμοι ούτε για την αποχή, ούτε για τη συμμετοχή και όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, αποτύχαμε και στα δύο. Πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το επιχείρημα της αποχής για να μην αναγνωρίσεις το αποτέλεσμα της απογραφής – γιατί αυτό είναι το ζητούμενο -  όταν κανένας από τους απογραφείς που διορίστηκαν από τους έπαρχους μας δεν παραιτήθηκε, όταν κάποιοι συμπολίτες για να κάνουν το «εθνικό χρέος» και για να μην βγουν από τη γραμμή της «Ομόνοιας» κρύβονταν όταν τους χτυπούσε την πόρτα ο απογραφέας, όταν οι δικοί μας απογραφείς σε άτομα που ήταν παρόντες κατέγραφαν άδεια σπίτια  ή ακόμα όταν οι ίδιοι οι έπαρχοι μας απογράφτηκαν;» Ο κ. Παππάς διακόπηκε αρκετές φορές, από τους ανθρώπους που ήθελαν να δείξουν την αφοσίωση τους στην «γραμμή» και κατάφερε να ολοκληρώσει λέγοντας ότι η στάση των καθολικών δεν δικαιώνει την απόφαση για αποχή,  αλλά την δική του, που έλεγε να περιοριστούν στην καταγγελία και την μη αναγνώριση της διαδικασίας, χωρίς να απευθύνουν έκκληση για αποχή γιατί αν όλοι οι Έλληνες της Κορυτσάς δεν συμμετείχαν, τα ισχυρά και ουσιαστικά επιχειρήματα για την μη αναγνώριση της διαδικασίας που είναι τα περιστατικά παρατυπιών δεν θα υπήρχαν.

Η απογραφή της Ομόνοιας

Την άποψη μας, για την δική μας απογραφή, την είχαμε εκφράσει  και ευχόμαστε πραγματικά να υλοποιηθεί. Η συζήτηση δεν έχει κάποιο άξιο λόγο αναφοράς εκτός της επιτροπής οργάνωσης που πρότεινε ο κ. Μπολάνος και αποτελείται από τον ίδιο, τους κυρίους Ντούλε, Γιάννη, Ζαφειράτη, Καραμέλιο και Πότση ενώ από την Ελλάδα θα είναι οι Ε. Σέλλιου και Γ. Τζομάκας.

Τα διάφορα
Παρά την προσπάθεια του κ. Μπολάνου και κάποιων άλλων όπως του κ. Μπέτση και της κας Σέλλιου να επαναφέρουν την προσοχή σε θέματα ουσίας, η συζήτηση «υποτροπίαζε» από κάποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις όπως των Θ. Γιάννη – Μπολάνου, με τον πρώτο να επιτίθεται σκληρά και σε προσβλητικό βαθμό εναντίων του Γενικού Προέδρου, των Καλτσούνη – Παντέκη, για το θέμα των εκλογών στην Περιφέρεια Αυλώνας, του Χρ. Καίση εναντίων των Παππά και Νταλιάνη κλπ.
Αξιοσημείωτη είναι η επαναφορά της πρότασης του Σταύρου Γκίνου για την βράβευση του πρώην Γενικού Πρόξενου Κορυτσάς Θεόδωρου Καμαρινού - Οικονόμου. Την απάντηση, αυτή τη φορά, ανέλαβε να δώσει ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Γιάννης ο οποίος είπε ότι «αναγνωρίζουμε την προσφορά του κ. Οικονόμου, άλλωστε είχαμε βγάλει σχετική ανακοίνωση αλλά για κάτι τέτοιο (βράβευση) θα πρέπει να μας το προτείνει το τοπικό παράρτημα της Ομόνοιας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: