4 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσία: Κρίσιμες εκλογές


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, 16:33
Σήμερα στη Ρωσία διεξάγονται κρίσιμες εκλογές για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης του Κοινοβουλίου. Στην αναμέτρηση μετέχουν επτά κόμματα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της εταιρείας «Levada» έδειχναν ότι το κυβερνών κόμμα του Πούτιν, Ενωμένη Ρωσία, θα εξασφαλίσει περί τις 252 έδρες στο ρωσικό Κοινοβούλιο, από τις 315 που κατέχει σήμερα. Έτσι χάνει την αναγκαία πλειοψηφία των δύο τρίτων για την απρόσκοπτη υπερψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

Η ίδια εταιρεία προβλέπει ότι τη δεύτερη θέση θα καταλάβει το Κομμουνιστικό Κόμμα με περίπου 94 έδρες, ακολουθούμενο από το εθνικιστικό κόμμα LDPR με 57 έδρες και το κόμμα Δίκαιη Ρωσία με 44 έδρες.

Σημειώνεται ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ύψιστο ενδιαφέρον τις εκλογές, ώστε να αποσαφηνίσει εάν και ποιες αλλαγές επίκεινται στην εξωτερική και την οικονομική πολιτική της χώρας με το ΑΕΠ του 1,9 τρισ. δολαρίων και τους πλούσιους πλουτοπαραγωγικούς πόρους όπως το πετρέλαιο. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% το επόμενο έτος και να τονώσει την εγχώρια κατανάλωση, παρά τα προβλήματα δανεισμού του τραπεζικού κλάδου.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, 16:33
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: